Hur sköter man ett Pengaträd?
Paradisträdet vattnas rejält så att jorden blir helt genomfuktad. Eftersom paradisträdet kan lagra vatten ska man låta jorden torka upp mellan vattningarna. Det räcker med vattning med några veckors intervaller, på vintern ännu mer sällan. Man bör undvika övervattning eftersom det får rötterna att ruttna.
Hur föröka crassula?
Det är lätt att föröka paradisträdet, både med blad- eller kviststicklingar. Ta en stickling genom att skära av en bit av växten. En kviststickling kan du sätta i ett glas med vatten till den rotat sig och därefter plantera i jord.
Kan man klippa ner paradisträd?
Topp- eller sidoskott: Det lättaste sättet att föröka ett paradisträd är genom att helt enkelt klippa ner en grenbit i valfri storlek. Det spelar ingen större roll hur stor eller liten den är, men minst fyra bladpar är att rekommendera om man inte vill vänta en evighet på att sticklingen ska växa till sig.
Hur sköter man en crassula?
Använd en sandblandad krukväxtjord eller kaktusjord vid omplanteringen av Crassula och tillsätt svag dos näring i bevattningsvattnet från april till augusti så får du glädje av de tåliga växterna under lång tid. De tål soliga lägen och tål att torka upp lite mellan vattningarna.
Hur stort kan ett paradisträd bli?
Paradisträd kan bli mycket gamla och upp till 3 meter höga. Som krukväxt kan de bli uppåt en meter höga och lika breda. Vintertid blommar den med klasar av vita till rosa stjärnformade blommor. I Sverige har paradisträd funnits som krukväxt sedan mitten på 1800-talet.
Hur får man paradisträd att blomma?
SÅ LYCKAS DU MED DITT PARADISTRÄD, Crassula ovata
- Läge: Full sol – halvskugga.
- Vattning: Vattna helst underifrån.
- Jord: Kaktusjord eller såjord, gärna uppblandad med extra sand och lite grövre grus, undvik torvjord.
- Blomning: Infaller under vintern.
Kan man ta skott från strandkastanj?
Det går bra att ta sticklingar, men se till att ta unga skott som har mycket energi och kraftig tillväxt. För mycket bladmassa själ energi från sticklingen, det räcker att behålla ett eller två blad. Om bladet är stort kan man klippa bort en del av det.
Hur sköter man strandkastanj?
Eftersom växten lagrar vatten i stammen, kan du förse din strandkastanj med en generös klunk vatten en gång var tredje vecka. Vattna inte växten tills jorden är uttorkad. Det är enklast att känna på jorden för att bestämma om du behöver vattna växten, så att du undviker att ge för mycket vatten.