Trendig

Hur vanligt ar det med komplikationer vid forlossning?

Hur vanligt är det med komplikationer vid förlossning?

Det finns en risk på 1 procent för svåra komplikationer vid alla förlossningar, vid kejsarsnitt är risken 5 procent. Nedan finns information om de olika förlossningssättens för- och nackdelar från både föderskans och barnets perspektiv.

Vad är förlossningskomplikationer?

Medicinska problem i samband med förlossning, som t ex sätesbjudning, för tidiga värkar, blödning m fl. Sådana komplikationer kan påverka såväl modern som fostret.

Vad kan gå fel under en förlossning?

Blödning. Under graviditeten ökar kvinnans blodmängd och det räknas som normalt att blöda upp till en liter (1000 ml) i samband med en födsel. På BB Karolinska uppskattas och mäts all blödning, blödningshämmande läkemedel och andra åtgärder sätts in tidigt för att begränsa en större blödning vid förlossning.

Vad var Barnsängsfeber?

Barnsängsfeber, eller puerperalsepsis, är en invasiv genital infektion som drabbar den nyförlösta kvinnan. Flera olika bakterier kan ge upphov till puerperalsepsis, men klassisk barnsängsfeber orsakas av grupp A-streptokocker (GAS).

Vad ingår i Gravidförsäkring?

Om du betalar för en gravidförsäkring kan den innehålla ett skydd om barnet skadas vid förlossningen eller får en skada på grund av förtidig födsel. Vissa försäkringar ger ersättning för medicinsk invaliditet vid sjukdom.

Vad kan hända under graviditet?

Havandeskapsförgiftning är om du får för högt blodtryck när du är gravid. Barnet kan växa dåligt och dina organ kan påverkas om blodtrycket blir för högt. För att sänka blodtrycket kan du behöva vila. Om inte det hjälper kan du behöva föda barnet tidigare än beräknat.

Kan man känna att något är fel när man är gravid?

Du som är gravid påverkas av hormoner Kroppen påverkas och förändras när du är gravid. Du kan ha svårt med sömnen, må illa, ha ont i magen eller ryggen, förstoppning och andra besvär som kan påverka humöret. Läs mer om vanliga besvär när du är gravid.

Vaginal förlossning ökar risken för urininkontinens och framfall på längre sikt. Risken ökar ju fler barn kvinnan föder. Drygt tre procent av kvinnor som föder vaginalt får en bristning som om- fattar analsfinktern, en s.k sfinkterruptur.

Vad händer i kroppen efter förlossning?

Det tar tid för kvinnans kropp att bli återställd. Hormonerna och ämnesomsättningen normaliseras, livmodern drar ihop sig och amningen etableras. De första 6-8 veckorna efter förlossningen brukar kallas för barnsängstiden. Under den perioden är det viktigt att mamman kan ta det lugnt, vila mycket och undvika stress.

Vad kan hända under en förlossning?

I början av förlossningen kan smärtan likna kraftig mensvärk. Det gör ont i nedre delen av ryggen. Det kan också stråla ner i benen och i nedre delen av magen. Senare under förlossningen blir smärtan mer intensiv.

Svensk definition. Medicinska problem i samband med förlossning, som t ex sätesbjudning, för tidiga värkar, blödning m fl. Sådana komplikationer kan påverka såväl modern som fostret.

Share this post