Trendig

Kan man dra tillbaka alla bud i en budgivning?

Kan man dra tillbaka alla bud i en budgivning?

Bud är inte bindande för någon. Det innebär att den som är med i en budgivning alltid kan ta tillbaka sitt bud innan köpekontrakt undertecknats. Den som är spekulant kan också framföra andra önskemål eller krav i samband med budgivningen t.

Måste man sälja till högstbjudande?

Oftast brukar den som säljer ha uttalat att han förbehåller sig ”fri prövningsrätt” av buden. Det innebär att säljaren inte behöver sälja till högstbjudande. En säljare bestämmer alltid själv till vem han vill sälja och till vilket pris.

Måste säljare acceptera bud?

Säljaren bestämmer över budgivningen och när den avslutas Säljaren kan också när som helst avbryta försäljningen, även mitt under pågående budgivning. Eftersom bud inte är bindande är budgivningen inte över förrän köpekontraktet signerats av både köpare och säljare.

Varför tar man bort före visning?

Om en bostad blir såld innan sista visningen har ägt rum finns funktionen “Borttagen före visning”. Denna markering är till för att tydliggöra för spekulanter att bostaden blivit borttagen, och att visningarna är inställda.

Vad händer om man drar tillbaka ett bud?

Nej, bud är aldrig bindande. Du kan när som helst dra tillbaka ditt bud. Säljaren är heller inte förbunden till att genomföra affären, om hen ångrar sig eller inte är nöjd med buden.

Får säljaren välja köpare?

Vem får köpa? Säljaren är fri att välja köpare, oavsett vilket bud som lagts. Faktorer som slutligen kan vara avgörande för vem som får köpa objektet kan vara: tillträdesdag, köparens intentioner med objektet, andra eventuella villkor för köpet, emotionella kopplingar till de potentiella köparna.

Får säljaren veta vilka som budar?

Spekulanten har inte rätt att få uppgifter om vilka de övriga budgivarna är, vilka bud de har lämnat eller vilka villkor de har diskuterat. Efter försäljningen har en spekulant enbart rätt att få information från mäklaren om att bostaden har sålts till någon annan.

Hur många procent över utgångspris?

Det bedömda marknadsvärdet är det pris som mäklaren tror att bostaden kommer att säljas för. Man tjänar vanligtvis på att sätta ett lite lägre utgångspris eftersom det gör att det attraherar fler spekulanter till visningarna. Utgångspriset bör dock inte vara mer än 10% lägre än det bedömda marknadsvärdet.

Share this post