Trendig

Kan man forhandla friskvardsbidrag?

Kan man förhandla friskvårdsbidrag?

Att få friskvård för 3 500 kronor/år är ett bra riktmärke, även om friskvården är avdragsgill upp till 5 000 kronor/år för arbetsgivaren. Du kan även diskutera möjligheten att ägna dig åt friskvård på betald arbetstid.

Hur mycket friskvårdsbidrag kan man få?

För att friskvårdsbidraget ska vara skattefritt måste alla i personalen få samma belopp och samma villkor. Friskvårdsbidraget måste också vara av mindre värde. Det innebär maximalt 5 000 kronor per år. Betalar arbetsgivaren ut mer än 5 000 kronor får du betala skatt på hela friskvårdsbidraget.

Kan man löneförhandla när som helst?

En löneförhandling är aktuell då du byter arbetsgivare eller får en förändrad arbetssituation, så som när du får nya arbetsuppgifter eller en ändrad befattning. På de flesta arbetsplatser får du också varje år en möjlighet att diskutera lön och din löneutveckling med den chef som sätter din lön.

Har man rätt till löneförhandling?

Rätten till årlig löneförhandling är inte reglerad i lag utan är något som du som tillsvidareanställd har rätt till utifrån det kollektivavtal som finns hos arbetsgivaren. Har din arbetsgivare inget kollektivavtal behöver du därför se till att få en rätt årlig löneförhandling inskriven i ditt anställningsavtal.

Kan man få friskvårdsbidrag från flera arbetsgivare?

Friskvårdsbidraget gäller oavsett hur många arbetsgivare du har. Om du har fler än en arbetsgivare kan du alltså få (max) 5000 kronor per arbetsgivare i friskvårdsbidrag. I och med att många arbetar på distans så har också de digitala lösningarna på många av våra vardagsutmaningar ökat.

Vad krävs för att få högre lön?

Inför löneförhandlingen 2022 – 5 tips

  • Utökat ansvar på jobbet.
  • Extra hög kompetens.
  • Större ansvar på eget intiativ.
  • Ökad kompetens under jobbet.
  • Jämför med andras löner.
  • Plugga inför löneförhandlingen.
  • Visa konkreta exempel.
  • Var inte blyg.

Vad ska man göra om man inte får sin lön?

Kontakta arbetsgivaren och fråga varför du inte fått betalt. Plocka fram underlag som styrker din anställning, som anställningskontrakt och lönespecifikation. Hittar du inte dessa kan du använda deklarationsuppgifter. Ta kontakt med Unionens rådgivning och begär hjälp.

Share this post