Innehållsförteckning
Kan man träna bort Schlatter?
Att systematiskt efter träning stretcha lårmuskeln fungerar ofta väldigt effektivt vid schlatter. Vid smärtsamma perioder med schlatter smärta kan stretching bli svårare att genomföra. Specifika behandlande schlatter knäskydd bidrar till extra avlastningen vid aktivitet.
Kan man ha Schlatter i båda knäna?
För en idrottare som belastar båda knän lika mycket, vill det kunna uppstå Schlatters eller annan typ av belastningsskada i ett eller båda knäna.
Kan man spela fotboll med Schlatter?
Osgood-Schlatter sjukdom är vanligast hos unga idrottare som spelar fotboll, innebandy och basket eller deltar i gymnastik.
Hur länge kan man ha Schlatter knä?
Schlatters sjukdom brukar gå över av sig själv när barnet blir äldre och slutar växa. De flesta blir bra inom två år. Men för en del fortsätter smärtan även några år i vuxen ålder. Det första barnet ska göra är att undvika aktiviteter som gör ont.
Hur ska Schlatterband sitta?
För att förstärka schlatterbandets avlastande funktion har skyddet en markerad pelott (avlastande kudde) som på enklaste sätt placeras på knäskålssenan mellan knäskålens nedre kant och knäskålssenans fäste för optimal avlastning.
Kan vuxna få schlatter?
Hos vuxna är det tvärtom sena och senfäste som är bräckligare än benvävnaden. Vid schlatters sjukdom svullnar fästet, som sitter på en knöl några centimeter nedanför tippen av knäskålen, upp och det värker under och/eller efter aktivitet som belastat lårmuskeln och knäskålssenan.
Är Schlatter farligt?
Schlatters sjukdom (schlatterknä) är smärta från knäskålssenans fäste i underbenet på grund av överbelastning av vävnader i tillväxt. Barn i tillväxtåren mellan 8-15 års ålder och som samtidigt belastar knäna med mycket hopp och löpning kan drabbas.
Hur länge ska man vila vid Löparknä?
Hur länge behöver jag vila mitt löparknä? Löparknä blir oftast bättre av några dagars vila. Det är viktigt att efter vilan börja om med träning i lugn takt, gärna med kortare träningspass, lägre intensitet och mindre belastning på knät. Ibland tar det lång tid att bli bra.