Trendig

Kan man vidareutbilda sig som underskoterska?

Kan man vidareutbilda sig som undersköterska?

Som undersköterska kan du välja att specialisera dig exempelvis inom barn och ungdomars hälsa, psykisk ohälsa eller akutsjukvård. För undersköterskor som vill ta ett större ansvar på arbetsplatsen kan en ledarskapsutbildning ge de rätta verktygen och kunskaperna för att coacha de egna medarbetarna.

Kan man vidareutbilda sig från undersköterska till sjuksköterska?

Så vitt jag vet så måste man läsa hela sjuksköterskeprogrammet. Detta eftersom undersköterska är en utbildning på gymnasial nivå och sjuksköterska är på universitet/högskola. Det är alltså två helt olika nivåer på utbildningarna vilket gör att man inte kan tillgodoräkna sig något från undersköterska till sjuksköterska.

Hur många år måste man plugga för att bli undersköterska?

Du kan läsa vår undersköterskeutbildning på plats på Lernias komvux i Stockholm, Malmö eller på distans. Utbildningens längd ligger på 64 eller 65 veckor och du läser på heltid (40 timmar i veckan) varav 16 timmar i veckan är lärarledda lektioner.

Vilka specialistutbildningar finns för undersköterskor?

Idag anordnas det en rad specialistutbildningar för undersköterskor. Det finns sådana för bl a äldrevård/demensvård, akutsjukvård, intensivvård, psykiatrisk vård och palliativ vård.

När räknas man som undersköterska i sjuksköterskeutbildningen?

Efter 4 terminer på sjuksköterskeprogrammet får man jobba som undersköterska. Det kan dock skilja sig lite mellan olika arbetsgivare men de flesta vill att man ska ha läst 4 terminer.

Vad krävs för att räknas som undersköterska?

Från och med 2033 krävs skyddad yrkestitel för att arbeta som undersköterska. Skyddad yrkestitel ska krävas både i hälso- och sjukvården och i omsorgen, i regioner och kommuner. Är du tillsvidareanställd som undersköterska 2023 får du fortsätta använda titeln 2023-2033 enligt förslaget.

Vilka betyg krävs för att läsa till undersköterska?

För att bli behörig till ett yrkesförberedande program, i det här fallet Vård- och omsorgsprogrammet, behöver man godkänt i Svenska/svenska som andra språk, Engelska, Matte och minst 5 andra ämnen. Har du detta blir du behörig att söka till programmet. – Godkänt i 400 poäng av de programgemensamma ämnena.

Vad tjänar en specialiserad undersköterska?

Undersköterskor inom regionerna har en medianlön på 27 400 kronor där de bäst betalda hade en lön på 30 900 kronor eller mer.

Hur kan man bli sköterska?

För att bli sjuksköterska ska du gå sjuksköterskeprogrammet på universitetet, som är på sex terminer och 180 poäng. Under utbildningen varvas teoretiska studier med praktik i sjukvården. När du är klar med din utbildning blir du legitimerad sjuksköterska.

Kan man bli sjuksköterska på distans?

Du kan studera till sjuksköterska på distans på flera olika lärosäten, bland annat yrkeshögskola, komvux, högskola och universitet.

Vad krävs för att komma in på sjuksköterskeprogrammet?

Grundläggande behörighet samt Matematik 2a eller 2b eller 2c, Naturkunskap 2 och Samhällskunskap 1b eller 1a1+1a2. Som legitimerad sjuksköterska ansvarar du för omvårdnad av människor med sjukdom eller ohälsa. Du leder planeringen av omvårdnadsinsatser i samråd med de patienter du möter.

https://www.youtube.com/watch?v=Is7MTr-n0Yo

Share this post