Innehållsförteckning
Vad är dom vanligaste jobben?
Undersköterska inom hemtjänsten, hemsjukvården eller på äldreboenden är Sveriges vanligaste yrke. Yrkesgruppen består av 129 000 anställda. Den är också väldigt kvinnodominerad, 90 procent är kvinnor. Andra vanliga yrken på arbetsmarknaden är grundskollärare och butikssäljare i fackhandeln.
Vilket yrke vill Flest ha?
Sveriges populäraste yrke är undersköterska, i termer av behov, enligt en undersökning utförd av oss på Jobbland. Om du har läst rätt utbildning på gymnasiet är du nästintill garanterad en anställning, så hög är efterfrågan.
Vad är det vanligaste jobben i Sverige?
Undersköterska inom hemtjänsten, hemsjukvården eller på äldreboenden är Sveriges vanligaste yrke. Yrkesgruppen består av 132 300 anställda. Den är också väldigt kvinnodominerad, 91 procent är kvinnor. Andra vanliga yrken på arbetsmarknaden är butikssäljare i fackhandeln och grundskollärare.
Vilka är de vanligaste arbetstiderna?
5.1 Den vanligaste veckoarbetstiden är 35–40 timmar År 2009 var den normala arbetstiden bland största delen (73 procent) av löntagarna 35–40 timmar per vecka.
Vilket yrke lönar det sig att plugga till?
Läkare är det yrke som har högst livslön, 28,2 miljoner kronor, i jämförelse med 19,1 miljoner för den med endast naturvetenskaplig gymnasieutbildning. Andra utbildningar i topp är civilingenjör, ekonom och jurist. Tandhygienist, bibliotekarie och fysioterapeut ligger lägre i livslön än den med gymnasieutbildning.
Vilka jobb finns det i Sverige?
Alla yrken i bokstavsordning:
- 3D-grafiker. Administratör. Advokat. Agronom. Anläggningsarbetare. Anläggningsdykare. Apotekare. Apotekstekniker.
- Biolog. Biomedicinsk analytiker. Bloggare. Bokbindare. Brandingenjör. Brandman. Brevbärare.
- Florist. Flygledare. Flygmekaniker. Flygvärdinna/Flygvärd. Fordonsmontör. Fordonslackerare. Fotograf.