Innehållsförteckning
För en Företagssköterska är den genomsnittliga månadslönen 37 500 kr per månad. Inom den kommunala sektorn ligger lönen på 39 200 kr och inom den privata sektorn 37 100 kr. För närvarande är det 2020 års lönestatistik som visas. Genomsnittslönen ökade med 500 kr (1,35%) från 2019 till 2020.
Innehållet i den lagstadgade företagshälsovården
- en arbetsplatsutredning som reder ut arbetets, arbetsgemenskapens och arbetsmiljöns inverkan på hälsan och arbetsförmågan.
- hälsoundersökningar som grundar sig på hälsorisker.
- deltagande i verksamhet som uppehåller arbetsförmågan.
- att ordna första hjälpen på arbetsplatsen.
Hur mycket tjänar en distriktssköterska?
Distriktssköterskor. Distriktssköterskor har en medianlön på 39 400 kronor, de bäst betalda har en månadslön på 43 300 kronor eller mer.
Hur mycket tjänar en distriktssjuksköterska på vårdcentral?
Distriktssköterskor. Distriktssköterskor har en medianlön på 38 300 kronor, de bäst betalda har en månadslön på 41 900 kronor eller mer.
Vad tjänar en DSK?
40 100 kronor. Medellönen är ett snitt mellan alla personers lön i yrket, alltså summan av alla löner delat med antalet personer.
Vanliga arbetsuppgifter för en företagssjuksköterska/företagssköterska är hälsokartläggningar på individ- och gruppnivå, medicinska kontroller, drogtester, nyanställningsundersökningar, kartläggningssamtal vid hög sjukfrånvaro, riskbedömningar av arbetsplatser samt rehabilitering vid missbruk.
Hur blir man Företagssjuksköterska?
För att bli företagssköterska ska man vara legitimerad sjuksköterska. Oftast krävs också vidareutbildning i företagshälsovård. För antagning krävs minst två års yrkeserfarenhet som legitimerad sjuksköterska. Sjuksköterskeprogrammet är en treårig högskoleutbildning.