Trendig

Vad ar Raddningsmedicin?

Vad är Räddningsmedicin?

Kursen Räddningsmedicin förbereder dig för ett arbete inom vården genom att gå igenom människans fysiska och psykiska egenskaper i kris samt medicinska åtgärder och kunskaper om smärta och behandling vid akuta sjukdomar eller skador.

Vilka ämnen ingår i Undersköterskeutbildning?

Kursinnehåll

  • Anatomi och fysiologi 1, 50 poäng.
  • Funktionsförmåga och funktionsnedsättning, 100 poäng.
  • Gerontologi och geriatrik, 100 poäng.
  • Hälso- och sjukvård 1, 100 poäng.
  • Omvårdnad 1, 100 poäng.
  • Psykiatri 1, 100 poäng.
  • Psykologi 1, 50.
  • Social omsorg 1, 100 poäng.

Vad ingår i vård och omsorgsprogrammet?

Det här lär du dig på vård- och omsorgsprogrammet Du lär dig om hälsa, ohälsa, funktionsnedsättning, medicin, pedagogik och psykologi. Du lär dig om människors olika behov och förstår vilken betydelse livsstilen har för hälsan. Du lär dig att bemöta människor på ett yrkesmässigt sätt.

Hur många poäng är vård och omsorg specialisering?

Vård och omsorg specialisering, 100 poäng. Kursen bygger på någon eller några av kurserna funktionsförmåga och funktionsnedsättning 2, gerontologi och geriatrik, hälso- och sjukvård 2, omvårdnad 2, psykiatri 2 eller social omsorg 2. Kursen kan läsas flera gånger med olika innehåll.

Vad är skillnaden mellan geriatrik och gerontologi?

Gerontologi är läran om det normala fysiska, psykiska och sociala åldrandet och om de åldersrelaterade förändringar som sker hos människan. Geriatrik definieras som läran om orsaker, symtom, diagnos och behandling av sjukdomar hos äldre.

Hur många kurser är undersköterska?

Utbildningen till undersköterska är på totalt 1600 poäng (varav 1400 gymnasiepoäng är yrkeskurser och 200 gymnasiepoäng är gymnasiegemensamma kurser). Vår utbildning innehåller en extra kurs – vårdpedagogik och handledning, 100 poäng.

Vad är vård och omsorg lärling?

Att vara lärling på vård- och omsorg Du lär dig yrket genom att göra praktik på en arbetsplats inom vård och social omsorg. Det kallas APL – arbetsplatsförlagt lärande. Under större delen av din utbildning är du på en APL-plats tre dagar i veckan.

Hur många poäng behövs för undersköterska?

När du läser kurserna till undersköterska läser du sammanlagt 1500 poäng. Poängen består av yrkeskurser om 1350 poäng, svenska 1 eller svenska som andraspråk 1, 100 poäng samt Samhällskunskap 1a1 på 50 poäng.

Vilka betyg krävs för att komma in på vård och omsorg?

För Vård- och omsorgsprogrammet var medelpoängen 207.4 och antagningsgränsen 125 poäng. Hotell- och turismprogrammet hade en medelpoäng på 214 och en antagningsgräns på 167.5 poäng.

Vad är vård och omsorg specialisering?

Ämnet vård och omsorg specialisering möjliggör en fördjupning inom ett valt kunskapsområde. En specialisering inom vård och omsorg kan ske inom ett flertal olika kunskapsområden, till exempel inom funktionshinderområdet, gerontologi, hälso- och sjukvård, omvårdnad, social omsorg eller psykiatri.

Vad ingår i akutsjukvård?

Akutsjukvård är den medicinska specialitet som innefattar akuta, oplanerade patienter med sjukdomar eller skador som kräver omedelbar vårdinsats i prehospitalt arbete, på akutmottagning och intensivvårdsavdelningar. Akutläkare och akutsjuksköterskor gör en första bedömning av patientens hälsotillstånd i triage.

Hur många poäng är akutsjukvård?

Kurser i ämnet Akutsjukvård, 200 poäng, som bygger på kursen vård- och omsorgsarbete 2 och kursen medicin 1. Barn- och ungdomssjukvård, 200 poäng, som bygger på kursen vård- och omsorgsarbete 2 och kursen medicin 1. Hemsjukvård, 100 poäng, som bygger på kursen vård- och omsorgsarbete 2 och kursen medicin 1.

Vad gör en Akutsjukvårdare?

Akutsjukvård handlar om att ta hand om skadade och sjuka patienter som råkat ut för olyckor eller sjukdomar. Att arbeta med akutsjukvård ställer höga krav på dig och du bör ha goda kunskaper inom sjukvård för att omedelbart kunna ge rätt hjälp till en sjuk eller skadad person.

Hur länge läser man akutsjukvård?

Utbildningen är på 1 år och du läser på halvtid vilket ger dig möjlighet att kunna arbeta samtidigt. Utbildningen ges enligt Skolverket och motsvarar de kurser som ges på gymnasieskolans vård och omsorgsprogram med fördjupning mot Akutsjukvård.

Vad gör en akut undersköterska?

Att arbeta som undersköterska inom akutsjukvård och intensivvård innebär att du dagligen handskas med avancerad teknik och svårt sjuka patienter. Som specialistundersköterska inom akutsjukvård har du en fördjupad kunskap och kompetens i akut vård av patienter från flera olika kliniska discipliner och i alla åldrar.

Share this post