Innehållsförteckning
Vad är skillnaden mellan matte 1a och 1c?
Matematik 1 b Det finns tre inriktningar: 1a är inriktad mot yrkesprogrammen, 1b som vänder sig till ekonomiska och humanistiska ämnesområden och 1c som vänder sig till naturveten-skapliga och tekniska ämnesområden.
Vad är skillnad på matte B och C?
Matte a, b och c är olika versioner av gymnasiets mattekurser. Matte a är för de som studerar teknik, matte b för ekonomi och samhällskunskap och matte c för naturvetenskap. Anledningen till detta är att de olika kurserna fokuserar på olika saker, och kräver därför olika mattekurser.
Hur svårt är matte 1c?
Vad det gäller matte 1c är den kursen främst en repetition på högstadiets matte för att se till att alla har ordentliga matematiska bakgrundskunskaper innan de börjar gymnasiet. Det kommer svårare moment, men det är ytterst lite som är helt nytt.
Vad ska man kunna i matte 1c?
Innehåll
- Fyra prioriteringsregler.
- Negativa tal.
- Rationella tal – Bråk.
- Inverser.
- Talmängder.
- Tal på olika former.
- Potenser.
- Grundpotensform.
Vad innehåller matte 1c?
Kursen Matematik 1c ger dig kunskap om:
- Taluppfattning och aritmetik.
- Algebra och ekvationer.
- Geometri.
- Samband och förändring (innehåller procent och funktionslära).
- Sannolikhetslära och statistik.
Vad motsvarar Matte B?
Matematik B heter idag Matematik 2a, 2b eller 2c. Då du gick Barn- och fritidsprogrammet (ett yrkesprogram) på gymnasiet är det Matematik 2a som gäller för dig om du vill läsa Matematik B. Kontakta vuxenutbildningen i din hemkommun för att ansöka till denna kurs.
Är Tekniklinjen svår?
Teknik är en rolig linje för de som tycker om matematik och fysik och kemi och teknologi. Mina tankar: Eftersom du är osäker rekommenderar jag teknik, speciellt om du tycker om matematik.
Hur är matte 1c?
Sammanfattning Matematik 1c är främst till för att ge dig en överblick över kursen. Den är till hjälp vid repetition inför prov. Genom att klicka på länkarna i texten kommer du till lektioner med övningsuppgifter och videogenomgångar på de olika begreppen.