Trendig

Vad gor man pa en kirurgisk avdelning?

Vad gör man på en kirurgisk avdelning?

Här vårdar vi patienter med sjukdomar i övre och nedre mag- och tarmkanalen samt kirurgiska sjukdomar som malignt melanom, bröstcancer och endokrina sjukdomar. Hit kommer också patienter med brännskador, skallskador och falltrauma.

Varför hamnar man på MAVA?

På MAVA vårdar vi patienter med medicinska sjukdomar såsom hjärtbesvär, andningsbesvär, blodproppar mm. Med hänsyn till allergiska patienter och personal är blommor inte tillåtna. Det är bra om du inte använder starka parfymer, rakvatten och deodoranter.

Vad är Akutvårdsavdelning?

Akutvårdsavdelningen behandlar patienter som kräver akut behandling ett par dygn med övervakning extra kontroller och omvårdnad för att sedan skrivas ut eller flyttas till annan avdelning när behovet förändras. Avdelningen tar emot patienter från akutmottagningen. I ett första skede vårdas patienter med akut sjukdom.

Är KAVA lagligt i Sverige?

Ett naturpreparat, kava kava, med lugnande effekt, förbjuds nu på grund av svåra biverkningar. – Kava kava blev aldrig godkänt i Sverige. Vi uppmärksammade tidigt att kava var förknippat med säkerhetsproblem. Det har senare visat sig att det kunde ge svåra leverskador som krävde levertransplantation, säger Per Claeson.

Vad är en kirurgavdelning?

På kirurgiavdelningen tar vi bland annat emot dig som har akut kirurgisk sjukdom och är i behov av vård och behandling. Vi tar även emot dig som läggs in planerat inför en operation eller undersökning. Här vårdas vuxna patienter med akuta och allmänkirurgiska sjukdomar.

Vad är Medicinakuten?

Vad gäller medicinpatienter sorteras de till medicinakuten. Där ligger patienten och beslut fattas kring om hen ska vårdas inneliggande eller polikliniskt (vård utanför sjukhus). Vid behov av inläggning, skickas patienten till någon medicinavdelning. På avdelning kan patienten också behöva flyttas runt.

Vilka patienter hamnar på MAVA?

På MAVA vårdas patienter med cirkulation- och respirationsproblem som exempelvis hjärtinfarkt, arytmi, hjärtsvikt, KOL, astma, pneumoni, lungemboli, ventrombos och patienter med förgiftningar (intoxikation). Patienter med hjärtbesvär övervakas oftast med telemetri.

Share this post