Trendig

Vad kravs for att bli larmoperator?

Vad krävs för att bli larmoperatör?

För 112-operatörer, operativ personal, är utbildningen ca 14 veckor. Under dessa veckor får de nya medarbetarna den kunskap och den trygghet de behöver för att kunna arbeta på ett kvalitativt och patientsäkert sätt. Utbildningen avslutas med ett prov för att få en certifiering.

Vilka jobbar på 112?

Som SOS-operatör arbetar man på någon av landets 14 larmcentraler. På larmnumret 112 tar man emot samtal från personer som har sett eller varit med om en olycka eller utsatts för ett brott.

Hur är det att jobba på 112?

Både SOS-operatörer och larmoperatörer utbildas internt av arbetsgivaren. Innan anställning får du genomgå tester i snabbhet, stresstålighet, problemlösning och simultankapacitet, dvs förmågan att göra flera saker samtidigt. Läs mer om utbildnings- och övriga krav som SOS-alarm har vid rekrytering.

Vilken utbildning har SOS operatörer?

För kunna bli larmoperatör ska du ha en gymnasieexamen, väktarutbildning, samt behärska både svenska och engelska. Erfarenhet och utbildning inom bevakning och larmteknik är meriterande. Om du vill arbeta som KC-operatör på Polismyndigheten så kan du även rekryteras om du redan jobbar inom polisen.

Vilken säkerhetsklass har SOS Alarm?

Säkerhetsansvar. Operativt kundansvar (samhällskunder). Har SOS Alarms uppdrag som nationell Pressjour och Tjänsteman i Beredskap på rullande veckobas. Tjänsten är placerad i Säkerhetsklass 3.

Vad tjänar en RLC operatör?

Den högsta lönen, som pkc operatör, ligger på 52 100 kr. Han, för det är en man, återfinns inom statlig sektor och har en forskarutbildning. Närmaste lön för en kvinna inom detta yrke tjänar 48 900 kr.

Vad är lönen för en larmoperatör?

30 600 kronor. Medellönen är ett snitt mellan alla personers lön i yrket, alltså summan av alla löner delat med antalet personer. Till skillnad mot till exempel medianlön som är den lön som ligger i mitten av spannet.

Vad tjänar en gruppchef på SOS Alarm?

Den som tjänar mest i granskningen är Maria Khorsand, vd för SOS Alarm AB, som ägs till lika delar av staten och SKL, genom SKL Företag AB. Hennes lön är närmare 250 000 kronor i månaden. Företaget har 900 anställda och omsätter runt en miljard kronor om året.

Share this post