Innehållsförteckning
Var Augustus romersk kejs?
Augustus (63 f.Kr – 14 e.Kr), eller Gajus Octavianus som han egentligen hette från början, var den första av de romerska kejsarna som följde efter den romerska republikens sammanbrott. Augustus styrde romarriket mellan åren 24 f.Kr – 14 e.Kr. Octavianus i sin ungdom
Var Augustus den förste kejsaren?
Augustus, som allmänt anses ha varit den förste kejsaren, var noga med att upprätthålla bilden av republikanskt styre och antog ingen särskild titel för att markera början på sitt styre (som började 27 f.Kr.).
Hur utvidgades romerska imperiet?
Augustus utvidgade Romerska imperiets territorium, säkrade imperiets gränser mot klientstater, och slöt fred med Partien med hjälp av diplomati.
Vad är den romerska mytologin?
Den romerska mytologin är i flera avseenden knuten till den grekiska då romarna importerade flera av gudarna från grannlandet i öst och assimilerade dessa med sin religion. Det införlivades även gudar från andra kulturer, inte minst från den etruskiska.
Var Julius Caesar romersk ledare?
Gaius Julius Caesar var en stor romersk ledare i slutet av den romerska republiken. Julius Caesar föddes tre dagar innan Ides juli, den 13 juli i c. 100 BCE. Hans fars familj var från patriciska gens av Julii, som spåras sin härstamning till den första kungen av Rom, Romulus och gudinnan Venus.
Vilken period var romerska republiken?
Romerska republiken var en period i Romerska rikets historia. Under republikens tid utvecklades Rom från en stadsstat bland många till ett imperium som i stort sett gjorde Medelhavet till ett romerskt innanhav. Det latinska uttrycket res publica kan närmast översättas med allmänna angelägenheter.
När grundades romerska republiken?
Enligt traditionen grundades den romerska republiken genom att kungen Tarquinius Superbus störtades år 509 f.Kr. Det som hände, enligt historieskrivare som skrev ned berättelsen åtskilliga århundraden senare, var att kungens son våldtog en gift och mycket ärbar kvinna vid namn Lucretia, och att hon i skammen över detta tog sitt eget liv.