Trendig

Vem ska gor pedagogisk utredning?

Vem ska gör pedagogisk utredning?

Lag (2014:456). Vem ska gör de pedagogiska utredningarna? Utifrån inkluderingstanken borde alla lärare kunna göra en pedagogisk utredning men specialpedagoger och speciallärare (elevhälsan) vara till stöd i arbetet.

När ska en pedagogisk utredning göras?

När ska en utredning om särskilt stöd göras? Om det kan befaras att en elev inte kommer att nå de kunskapskrav som minst ska uppnås, eller de kravnivåer som gäller om eleven läser ämnesområden, trots att eleven har fått stöd i form av extra anpassningar, ska detta anmälas till rektorn.

Kan skolsköterskan skriva remiss?

Barnet kan också träffa skolläkaren om problemen har med hur barnet växer att göra. Det kan bland annat vara sned rygg, menstruationsproblem, ont i kroppen eller sen pubertet. Om barnet behöver ytterligare undersökningar eller utredningar kan skolläkaren skriva remiss till specialistläkare inom dessa områden.

Hur görs en pedagogisk kartläggning?

Delar i en pedagogisk utredning En kartläggning ska vara objektiv och belysa elevens hela skolsituation och lärmiljö. Det är viktigt att kartläggningen görs på organisation, grupp och individnivå. Här ingår bland annat att dokumentera och sammanställa tidigare anpassningar och stöd.

Är pedagogisk utredning offentlig handling?

Utredningen är i de flesta fall sekretesskyddad, eftersom den innehåller uppgifter om eleven som kan vara menliga. Men ett ÅP är däremot alltid offentligt, eftersom det är ett elevstödjande beslut.

Hur ofta ska man göra en pedagogisk kartläggning?

Vissa skolor har även rutinen att en gång per termin och/eller inför sommaren gå igenom de utredningar av särskilt stöd som finns.

Vem leder elevhälsan?

Rektor har det yttersta och övergripande ansvaret för skolan och det övergripande ansvaret för att leda lärare och elevhälsans professioner i skolans elevhälsoarbete. Rektor ansvarar för skyndsam utredning av elevers behov av särskilt stöd, beslutar om åtgärdsprogram.

Share this post