Trendig

Vilken modersmjolksersattning ska man valja?

Vilken modersmjölksersättning ska man välja?

Nestlé Nan Sensitive 1 – bästa mjölkersättningen mellan Denna modersmjölksersättning från Nestlé är en riktig klassiker bland många småbarnsföräldrar! Den är mjölkbaserad och rekommenderas för användning av såväl barnläkare och barnavårdscentral. Ersättningen följer också lagen och innehåller dokosahexaensyra.

Vilken ersättning är bäst för nyfödda?

Bröstmjölksersättning kan helt eller delvis ersätta bröstmjölk under barnets första halvår. Ersättningarna är gjorda för att likna bröstmjölk så mycket som möjligt och innehåller all näring barnet behöver. Från sex månader kan barnet börja dricka tillskottsnäring istället, som ett komplement till vanlig mat.

Vad är tillskottsnäring?

Tillskottsnäring är baserad på komjölk, dock är den näringsmässigt anpassad för att efterlikna bröstmjölk. Den innehåller således en bättre anpassad mängd protein och järn.

Vilken ersättning mot hård mage?

Om ditt barn är äldre än sex månader kan du ge lite fruktdryck eller fruktpuré, till exempel av päron, katrinplommon eller fikon. Det är ovanligt med mjölkproteinallergi, men förstoppning kan vara ett tecken på att ditt barn är känslig mot komjölk. Här kan du läsa mer om mjölkproteinallergi.

Hur mycket ersättning ska man ge nyfödd?

Hur mycket mat behöver barnet? Nyfödda barn har en mycket liten magsäck, och kommer att behövas matas lite och ofta (16). Nyfödda barn ökar gradvis sitt intag från ca 20–30 ml/kg kroppsvikt på sin första levnadsdag till 150 ml/kg efter sju dagar (17).

När ska man ge tillskottsnäring?

Bröstmjölksersättning (Nr 1) är avsedd från födseln och kan ges upp till 6 månaders ålder. Från sex månaders ålder kan man övergå från bröstmjölksersättning (nr 1) till tillskottsnäring (nr 2). I samband med att barnet börjar äta mer fast föda/annan mat.

När ska man sluta med tillskottsnäring?

WHO rekommenderar helamning upp till minst 6 månader och Semper stödjer dessa rekommendationer. Amning har flera fördelar. Som ett alternativ, om amningen inte räcker till, inte fungerar eller om man väljer att inte amma, så finns modersmjölksersättning.

Share this post