Trendig

Varfor minska vattenanvandning?

Varför minska vattenanvändning?

Överanvändning av vatten påverkar miljön Energi som till viss del produceras av fossila bränslen, vilket påverkar miljön negativt. Dels så ökar efterfrågan på drickbart vatten i och med att befolkningen ökar, samtidigt som utbudet inte ökar.

Hur påverkar vattenanvändning miljön?

Grundvattnet är viktigt som dricksvatten för oss människor. Det påverkar också miljön för växter och djur i ytvattnet. Utsläpp av miljöfarliga ämnen kan förorena grundvattnet. Sjöar och vattendrag utsätts för påverkan från många håll, till exempel från skogsbruk, jordbruk, industrier och vattenkraftverk.

Varför ökar vattenförbrukningen?

När du har lämnat in en avläsning till oss eller vi har bytt din vattenmätare kan det hända att din vattenförbrukning är högre än vad vi tidigare fakturerat för, vilket gör att din räkning blir dyrare än vanligt. Har ni blivit fler i hushållet kan det vara en naturlig förklaring till varför förbrukningen ökat.

Hur man kan minska vattenförbrukningen?

Så kan du minska vattenförbrukningen

  1. Stäng av vattnet när du borstar tänderna.
  2. Diska inte under rinnande vatten utan använd diskbalja istället.
  3. Fyll diskmaskin och tvättmaskin innan du kör.
  4. Organisera disken och skrapa av fett och matrester innan du diskar, så går det åt mindre vatten för att få disken ren.

Kan man spola om vattnet är avstängt?

Om du har bunkrat vatten kan du inledningsvis använda toaletten även om det blir ett vattenavbrott – spola med hjälp av en liten hink vatten som du häller i toaletten. Men kolla med din kommun vad som gäller, för säkerhets skull.

När stängs vattnet av?

Om det inte kommer något vatten när du öppnar kranen kan det bero på att vattnet är tillfälligt avstängt, antingen i fastigheten eller ute vid gatan. Är vattnet avstängt ute vid gatan kan det bero på att vi lagar en akut vattenläcka eller gör en planerad förbättring av en ledning.

Share this post