Ny

Vilka myndigheter utovar tillsyn?

Vilka myndigheter utövar tillsyn?

Myndigheter som utövar tillsyn inom det sociala området. Socialstyrelsen och länsstyrelserna ansvarar för statens tillsyn av socialtjänsten. Socialstyrelsen utövar tillsyn nationellt och länsstyrelserna ansvarar för den operativa tillsynen inom länen.

Vem ansvarar för tillsyn av lokaler enligt lagen om skydd mot olyckor?

Lag (2020:882). 2 § Kommunen har rätt att få tillträde till byggnader, lokaler och andra anläggningar för tillsyn. Kommunen har också rätt att få de upplysningar och handlingar som behövs för tillsynen.

Vilken myndighet utför tillsyn av farligt gods på väg?

Beredskabsstyrelsen är behörig myndighet i Danmark för transport av farligt gods på väg.

Vilken myndighet är tillsynsmyndighet i Sverige för transport av farligt gods på väg?

Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) är tillståndsmyndighet för transporter av farligt gods på väg och järnväg. Transportstyrelsen är tillståndsmyndighet för sjö- och lufttransporter. Dessa myndigheter ansvarar bland annat för reglerna om transporter av farligt gods.

Vilken myndighet är Transportmyndighet för landtransporter?

Räddningsverket är transportmyndighet för samtliga landtransporter, Sjöfartsverket för sjötransporter och Luftfartsverket för lufttransporter. För frågor som inte kan hänföras till ett visst transportslag är Räddningsverket transportmyndighet.

Vilka av följande myndigheter eller organisationer utövar tillsyn?

Inspektionen för vård och omsorg, IVO, har tillsyn över all hälso- och sjukvård i Sverige (förutom hälso- och sjukvården inom försvarsmakten). Det görs genom att inspektera vårdverksamheterna och utreda vissa anmälningar. IVO ansvarar också för tillsyn av legitimerad hälso- och sjukvårdspersonal.

Vem har tillsynsansvar för att kommunerna följer lagen?

Kontakt. Folkhälsomyndigheten ger tillsynsvägledning till kommuner, länsstyrelser och Polismyndigheten enligt lagen om tobak och liknande produkter.

Vem har stiftat lagen om transport av farligt gods?

Lag (2006:263) om transport av farligt gods Svensk författningssamling 2006:2006:263 t.o.m. SFS 2019:45 – Riksdagen.

Vilken myndighet är det som ansvarar för tillsynen av både sjötransporter och lufttransporter?

Share this post