Populära

Hur tar man bort ett piltrad?

Hur tar man bort ett pilträd?

Pil är tuff att ta dö på, jag skulle ha rinbarkat, innna jag såga ner.. min stubbe är jäns med marken och det kommer nya skott hela tiden!!!!

När plantera Silverpil?

Passar perfekt på våren.

Hur dödar man en pil?

Pil och en del andra träd, exempelvis asp, kan skjuta massor av rotskott om man bara kapar ner trädet direkt. Så nu har vi startat på punkt ett i borttagningen – ringbarkning. Så här funkar det: På hösten när bladen gulnar drar trädet in bladens näring (sockerarter) och lagrar den i rötterna för att ha till nästa vår.

Hur klipper man en pil?

När det kommer till att beskära pilträd ska man undvika att skära i barken eller kapa bort hela huvudet. Trädet saknar förmåga att sätta nya skott från den öppna stammen. Hamling är en metod för att beskära pilträd. Det innebär att alla grenar kapas tillbaka till en viss höjd med några års intervall.

Hur gammal kan ett pilträd bli?

Du har alldeles rätt i att pilträd vanligtvis blir 50-60 år.

När beskär man Silverpil?

Det är väldigt mycket jobb med att beskära ett träd för att hålla ner storleken på det, och det är inte så att jobbet minskar utan man har beskärning varje år att ta hand om. Börjar man tidigt är det möjligt att hålla ner storleken, men allra bäst är det att sätta ett träd som inte blir lika stort.

Hur stor kruka till silverpäron?

Det gäller att välja en stor kruka där rotsystemet kan utvecklas väl och det gör även att fukten hålls kvar längre i krukan. Krukan skall vara vid upptill och vara ett material som klarar att stå ute även på vintern om man inte har någon källare att förvara den i.

Hur planterar man pil?

Plantering: Mycket lätt att plantera. Låt växten stå vatten några timmar före planteringen. Gräv en grop som är lika djup som plantas rotklump och ca 50 cm bred. Om din pil står i en kruka så placerar du denna mitt i gropen så att den hamnar på samma nivå som den växt på tidigare.

https://www.youtube.com/watch?v=CDLk7SJLuGU

Share this post