Trendig

Vad innebar Relaxation?

Vad innebär Relaxation?

Relaxation – Att frigöra en fastighet från inteckningsansvar, när den intecknats gemensamt med andra fastigheter. Remissvar – Lantmäteriets svar på fråga eller förslag från en offentlig utredning.

Vad kallas registreringen av köpet av fast egendom?

Har du förvärvat en fastighet eller tomträtt via köp, gåva, arv, bodelning eller dödsbo? Då ska du ansöka om lagfart eller inskrivning av tomträttsinnehav. Du ska göra ansökan inom tre månader efter förvärvet. Ansökan om lagfart eller inskrivning av tomträttsinnehav gör du för att registrera att du är ägare.

Vad är Fastighetsmoms?

Vi går igenom alla dessa regler och efter det ska du ha en betydligt bättre kunskap om vad som gäller! Moms är ett besvärligt område och framförallt gäller det för fastigheter. Här finns den så kallade frivilliga skattskyldigheten för moms på hyror, där det finns många fallgropar, som kan bli dyra att falla i.

Vad innebär en gemensam inteckning?

Med gemensam inteckning avses att samma inteckning samtidigt fastställs i två eller flera fastigheter. Objektet för gemensam inteckning kan endast vara fastigheter, dvs. den kan inte fastställas i två eller flera arrenderätter eller i en arrenderätt och en fastighet.

Vad händer med inteckningar vid fastighetsreglering?

Enligt 6 kap. 11 § jordabalken medför delningen att inteckningen blir gemensam för stamfastigheten och avstyckningen när avstyckningen registreras. Det gemensamma ansvaret för inteckningen inträder oberoende av att beslutet om avstyckning meddelas samtidigt som beslutet om inlösen av stamfastigheten.

Vad kostar en lagfart på fastighet?

Kostnaden för lagfarten kallas för stämpelskatt. Lagfartskostnaden är på 1,5 procent av det du betalat för huset (köpeskillingen) eller taxeringsvärdet, beroende på vad som är högst. Utöver lagfartskostnaden betalar du även en expeditionsavgift på 825 kronor, samt en administrativ avgift till oss på 750 kronor.

Är det moms på försäljning av fastighet?

Byggverksamhet är en momspliktig verksamhet, men det är ingen moms på försäljning av fastigheter. Du bedriver ingen momspliktig verksamhet om du endast köper tomter, låter andra företag bygga och sedan säljer fastigheterna.

Är fastighetsförvaltning momspliktig?

De som kan beviljas frivillig skattskyldighet är: Fastighetsägare, bostadsrättshavare, förstahands- eller andrahandshyresgäst som hyr ut eller på annat sätt upplåter verksamhetslokaler eller hela byggnader till hyresgäst som stadigvarande använder lokalen eller fastigheten i momspliktig verksamhet.

Vad betyder att fastigheten är intecknad?

För att använda fastigheten som säkerhet för exempelvis ett lån vid fastighetsköp behöver en ansökan om inteckning skickas in till oss, förutsatt att det inte redan finns tillräckligt med pantbrev uttagna i fastigheten. Genom att göra det blir ett visst belopp i fastigheten lämnad i pant till den du lånar av.

Share this post