Frågor

Kan man resa till Spanien med nationellt ID kort?

Kan man resa till Spanien med nationellt ID kort?

Vid in- och utresa till/från Spanien (inklusive Kanarieöarna och Balearerna) krävs giltig resehandling (pass eller nationellt id-kort). Resehandlingen behöver inte ha längre giltighetstid än tills hemresan ägt rum. Svenska barn och ungdomar under 18 år behöver endast giltigt pass för att resa.

Kan man resa till Spanien med provisoriskt pass?

Du kan inte resa ut ur Spanien med svenskt körkort eller annan fotolegitimation. Ett provisoriskt pass är en nödlösning för dig som ska resa men som blivit av med ditt vanliga pass. Det provisoriska passet är giltigt i högst 7 månader, men inte längre än vad som krävs för att du ska kunna genomföra din resa.

Vilka länder kan man resa till med nationellt ID-kort?

Pass och nationellt id-kort När du som är svensk medborgare reser inom EU eller till Schengenländerna Norge, Schweiz, Island och Lichtenstein ska du alltid ha med dig passet eller det nationella id-kortet som polisen utfärdar. Det är viktigt för att du ska kunna legitimera dig och visa i vilket land du är medborgare.

Kan man resa till Spanien med körkort?

Svenska körkort är ingen giltig resehandling för resor utanför Norden. Uppgifter om medborgarskap framgår ej på ditt körkort utan i ditt pass alternativt ditt nationella id-kort. Svenska medborgare bör alltid ha någon av dessa resehandlingar med sig under vistelsen i ett EU-land.

Vilka länder kan man åka till med provisoriskt pass?

I Sverige utgörs det provisoriska passet av en rosa passbok medan ett svenskt provisoriskt pass utgivet i utlandet endast är ett pappersdokument som bara gäller för en enkel resa till Sverige alt till personens bosättningsland.

Vad krävs vid inresa till Spanien?

Alla resenärer som fyllt 12 år som reser in till Spanien behöver visa upp ett certifikat på engelska, spanska, franska eller tyska som intygar att du vaccinerats mot Covid-19, testat negativt eller tillfrisknat från Covid-19.

Share this post