Innehållsförteckning
Har jag fått handläggare Migrationsverket?
Skriv och läs meddelanden genom att logga in i Min sida. Genom att använda meddelandetjänsten i Min sida kan du få personliga svar om ditt ärende hos Migrationsverket. har ansökt om asyl eller uppehållstillstånd enligt den tillfälliga lagen.
Kan man ringa Migrationsverket?
När du ringer till Migrationsverket kan du välja att få prata med vårt kontaktcenter eller vår växel. Kontaktcenter svarar både på frågor i pågående ärenden och på allmänna frågor. Växeln kopplar ditt samtal till rätt person eller avdelning för din fråga.
Vilka myndigheter kontaktar Migrationsverket?
Olika myndigheters ansvar
- Arbetsförmedlingen. Arbetsförmedlingen har det samordnande ansvaret för att personer med uppehållstillstånd (nyanlända) etableras på den svenska arbetsmarknaden och i det svenska samhället.
- Domstolarna.
- Försäkringskassan.
- Kommuner.
- Regioner.
- Länsstyrelserna.
- Migrationsverket.
- Polismyndigheten.
Hur vet jag vem är min handläggare?
Du kan ställa frågor till chatbotten, vår digitala medarbetare, eller ställa frågor i vårt fält för vanliga frågor. Men räcker inte hjälpen på webbplatsen går det alltid bra att ringa och prata med en arbetsförmedlare på 0771-416 416 eller chatta. Loggar du in med bank-id får du hjälp med ditt ärende.
Kan man byta handläggare på Migrationsverket?
Att byta sin handläggare mot en annan är inte en rättighet enligt lagen. För att få till ett byte måste alltså migrationsverket själva gå med på det. Vissa myndigheter kan ställa krav på att man ska ha rimliga skäl till att byta handläggare. Men det är ingen garanti att det överhuvudtaget går att få till ett byte.
Hur kontaktar man Migrationsverket?
Här hittar du olika sätt att kontakta oss. Du kan logga in och skicka meddelanden till oss via Min sida eller skicka mejl via ett formulär. Du kan också hitta telefonnummer och adresser till oss. Det går även att boka tid inför ditt besök och beställa blanketter.
Vilka myndigheter arbetar med migrationsfrågor?
Migrationsverket är den myndighet som hanterar frågor om migration, och på deras hemsida finns mer information om olika definitioner, migrationsregler osv.
Vilka instanser och myndigheter är de viktigaste när det gäller migrationsfrågor i Sverige?
Regeringen sätter Migrationsverket mål Migrationsverket får sitt uppdrag från riksdag och regering, som är de som formar Sveriges migrationspolitik. Vi arbetar alltså på uppdrag från svenska folket genom de folkvalda politiker som fattar beslut om vilka regler vi ska följa.