Allmänning

Hur mycket kostar det att bo i Cypern?

Hur mycket kostar det att bo i Cypern?

Hyrespriserna är väldigt överkomliga på Cypern, vilket innebär att det är ett extremt billigt alternativ för alla utlänningar. För cirka 400 euro i månaden kan du hyra en studiolägenhet i valfri stad. Om du vill bo i någon av storstäderna, och i en större lägenhet, ligger hyran på endast 500-750 euro i månaden.

Är det billigt på Cypern?

Det är ganska dyrt att leva på cypern ja. Fast det finns ju både dyrare och billigare ställen. En drink på Ibiza kostar mellan 50 – 200 kr och på cypern är det ungefär halva priset. Var därimot i Bulgarien förra sommaren, på sunny beach..

Hur är det att leva på Cypern?

Klimatet på Cypern är milt även på vintern med en temperatur på runt 15 grader som kallast. Cypern har i genomsnitt 300 soldagar per år och fantastiska sandstränder att njuta av under de varmaste månaderna. Prisläget på Cypern är ungefär som i Sverige men eftersom skatten är mycket lägre lever man ändå gott.

Hur är sjukvården på Cypern?

Den offentliga hälso- och sjukvården på Cypern finansieras med skattemedel och administreras av hälsoministeriet. För EU-medborgare är den offentliga hälso- och sjukvården antingen kostnadsfri eller tillgänglig mot en låg kostnad. Den privata hälso- och sjukvården har i allmänhet överkomliga priser för alla.

Hur mycket procent skatt i Sverige?

Cirka 31 % (regionskatt cirka 7 %, kommunalskatt cirka 24 %, med olika nivåer i olika kommuner ): 18 800 till 443 200 kr. (443 200 kr = 430 200 kr (den egentliga skiktgränsen) + 13 000 kr (grundavdrag vid denna bruttoinkomst)) 31 % + 20 % (statlig skatt): 443 200 kr till 638 800 kr.

Hur är det att jobba på Sykes?

Dålig lön i förhållande till arbetet man utför De sitter vid sina datorer och ser allt du gör, vilken tid du tar på dina samtal, hur lång tid det går emellan och vad du säger till kunderna. Du är konstant övervakad. Alla kollegor säger att det är psykiskt påfrestande att jobba på sykes.

Vad kostar en middag på Cypern?

En normal middag ca: 8€-14€. En finare middag ca: 14€-50€. En Gyros ca: 2€-5€. En vattenflaska ca: 0,5€-2€.

Share this post