Blogga

Hur hoga Boxvaggar?

Hur höga Boxväggar?

Det rekommenderas att de täta boxväggarna ska ha en höjd på 0,8-0,9 x mankhöjd. För en häst med mankhöjden 1,65 m innebär detta 1,3-1,5 m. Det är inte alltid nöd- vändigt eller önskvärt att ha en galleröverdel.

Hur mockar man torv?

Det här med mockning

  1. Jag kollar hur det ser ut.
  2. Hämtar skottkärra och grep.
  3. Börjar längs med kanterna att sortera ut bajset, går sedan inåt. Jag är manisk – ingen plutt är för liten!
  4. Kisset. Jag tar alltid bort kisset (alltså den del av torven som är mörk och blöt)
  5. Kollar om det ser rent ut.

Hur varmt ska det vara i ett stall?

Klimatet i stallet ska vara anpassat till hästen, med bland annat rätt temperatur och rätt luftfuktighet. En bra stalltemperatur, där både hästar och människor trivs, är omkring 10 grader och luftfuktigheten ska inte överskrida 70 procent. Det är OK för hästar att ha det kallare än 10 grader i stallet.

Hur högt till tak i stall?

Du räknar ut vilken takhöjd som du allra minst behöver ha genom att multiplicera mankhöjden med 1,5. Om du bara har små hästar så behöver du dock tänka på att takhöjden inte får vara så låg att det finns risk att det blir svårt att sköta om hästen eller vistas i stallet.

Måste man ha Gödselplatta?

Om du har tio eller färre djurenheter i övriga Sverige Därför behöver du ändå välja något lämpligt sätt att förvara gödseln, till exempel på en gödselplatta, i en container eller annat utrymme. Kommunen kan med hänvisning till miljöbalken ställa mer specifika krav på ditt lagringsutrymme för gödsel.

Hur stor hage till två hästar?

Men det har varit en grannlaga uppgift för länsstyrelsens inspektörer, som gör tillsyn, att avgöra om hagarna är tillräckligt stora. Nu sägs det svart på vitt att hagarna ska vara minst 10 * 30 meter för en häst, 15 * 30 om det är två i hagen.

Hur bred ska en Boxdörr vara?

Boxdörr och stalldörr bör vara minst: (BXH) 1,2 x 2,2 m.

Hur stor ska en Spolspilta vara?

Den bör minst vara 2,5m bred och 2,8m lång. För att undivka att stänka ned stallgången och sig själv så är ett större utrymme att föredra 3x3m.

Hur stort vindskydd häst?

Vilken takhöjd du minst behöver ha i ditt stall eller ligghall beror på hur hög din häst är. Du räknar ut vilken takhöjd som du allra minst behöver ha genom att multiplicera mankhöjden med 1,5.

Share this post