Allmänning

Ar Alfa Romeo 159 bra bilar?

Är Alfa Romeo 159 bra bilar?

I Sverige dominerar bensinmodellerna men på andra marknader är Alfa Romeo ett dieselmärke. Alfa Romeo 159 är säker och relativt billig i drift. Kamkedja och bra utrustning gör 159:an till ett vettigt alternativ till svenska och tyska bruksbilar.

Är Alfa Romeo en bra bil?

Beror på vilken modell du tänker på, vissa har mer problem än andra som vilket annat märke som helst. Har åkt en massa Alfa och även ägt en, om man ska generalisera så är Alfor tillverkade innan 2000 mer problem med än snittet på andra bilar. Dock har alla Alfor massor mer av körglädje än ”snittbilen” också. =)

Hur många mil håller en kamkedja?

Om du sköter service och oljebyten noga kan kamkedjan säkert fungera utan problem i 20.000 mil eller mer. Med tiden kan den bli lite slak och börja rassla men en verkstad kan mäta upp hur den är spänd. Behöver kedjan bytas kommer kostnaden – för en vanlig tvålitersmotor – att hamna på cirka 10.500 kr.

Är det dyrt att äga en Alfa Romeo?

Alfa Romeo har lagt sig på en medelprisnivå: dyrare än de jämnstora bilar som främst konkurrerar med sina praktiska vardagsegenskaper, billigare än de snofsiga tyskarna (Audi A3, BMW 1-serie, Mercedes A-klass).

Var tillverkas Alfa Romeo?

Alfa Romeos huvudfabrik låg sedan starten i Portello, Milano och hade tillverkning fram till 1986. 1961 startade man en andra fabrik i Arese i Milano. Den första stora fabriken utanför Milano stod klar 1972 i Pomigliano d’Arco i Neapel.

Hur ofta bör man byta kamkedja?

Tack vare dess tålighet behöver kamkedjan generellt sett inte bytas ut och bör därför hålla under hela bilens livstid. Förutom en kontroll vid cirka 20 000 körda mil behöver kamkedjan knappt något underhåll. Till skillnad från kamremmens gummirem påverkas kamkedjans metallkedja inte av temperaturskillnader.

Hur många Alfa Romeo finns i Sverige?

Januari–oktober såldes i Sverige 501 Alfa-bilar mot 840 för samma tid 2018. Dock ökade oktober-försäljningen från bara 15 bilar 2018 till 95 i oktober 2019. En årsförsäljning kring 1 000 bilar är alltså en mycket bra siffra för Alfa i Sverige, men lär sannolikt knappast uppnås i år.

Vem äger Alfa Romeo F1?

Eftersom Alfa Romeo sedan 1986 ingår i Fiat-koncernen, som också äger Ferrari och därmed dess framgångsrika formel 1-stall Scuderia Ferrari, är det inte troligt att Alfa Romeo kommer att göra comeback i formel 1. Alfa Romeo var tillbaka i F1 år 2018 genom ett samarbete med Sauber.

Share this post