Allmänning

Ar det billigt att handla i Polen?

Är det billigt att handla i Polen?

Shopping av märkeskläder är det billigare än hemma eller hur ligger det till. Märkeskläder har jag mindre koll på men i princip allt är billgt, mat extremt billigt. Allt man köper som är producerat i Polen är billigt. Så om det är Polska märkeskläder som ni jagar så är det säkert billigt.

Vad kostar mat och dryck i Polen?

Priser på restauranger i Polen Priserna på restauranger varierar beroende på hur stor staden är, var restaurangen ligger och vilken typ av måltid du äter. Frukost kostar vanligtvis mellan 10 och 30 PLN per person (24.07 – 72.20) och middag 20-50 PLN (48.13 – 120.33).

Är Polen dyrt?

Priserna i polen skiljer sig väldigt mycket om man jämför med Sverige. Men visa saker kan kosta lika mycket speciellt på populära turistställen. Vi har slagit ihop en lista på olika priser i Polen. Listan baseras på priser i en större ort som Gdansk.

Vad kostar det att äta i Polen?

När det gäller restauranger beror allt på typen av restaurang, och på dess standard. Kostnaden för en fin måltid är 6 – 30 zloty för en rätt, eller 15 – 80 zloty för en full måltid. Priset på matartiklar I Polen är relativt lågt – speciellt när det gäller inhemska polska produkter.

Är det billigare i Polen än Sverige?

Är Polen ett dyrt land? Priserna på basprodukter i Polen är lägre än i Sverige. Du måste betala 1.92 gånger mindre för shopping i Polen än i Sverige. Den genomsnittliga boendekostnaden i Polen varierar från: 292 SEK (131 PLN) i Hostel till 522 SEK (234 PLN) i 3-stjärnigt hotell.

Hur mycket kostar öl i Polen?

Ölen kostar som sagt 20-25kr för en halvliter och då är det bra öl för pengarna. En 33cl fatöl kostar kring 17kr.

Vad kostar en dricka i Polen?

De flesta pubar och cafén med musik, likaså discon, erbjuder både billigare och lite dyrare alkohol och förrätter och vänder sig därmed till olika klientel. En halvliter gott polskt öl kan kosta mellan 5 och 12 zloty, beroende på typen av serveringsställe, medan drinkar vanligtvis kostar omkring 10 – 15 zloty.

Vad kostar en öl i Gdansk?

Till exempel, i Gdańsk du måste betala för: Flaska eller kartong med mjölk (1 liter): 6.20 SEK (2.80 PLN) Populär gul ost (1 kg): 59 SEK (27 PLN) En flaska öl från ett känt märke: 12 SEK (5.20 PLN)

Vad tjänar en snickare i Ukraina?

Enligt Vasyl Andreyev ligger snittlönen för en byggnadsarbetare i Ukraina mellan 330 och 350 euro i månaden (omkring 3 600 kronor). Men det är den vita lönen. Den verkliga inkomsten är snarare 700 euro.

Share this post