Allmänning

Hur blir jag Hundfrisor?

Hur blir jag Hundfrisör?

Utbildningen är på 18 dagar + examen samt att du gör minst 30 praktikhundar hemma. Hundfrisöryrket kräver mycket praktisk träning – på skolan får du veta hur du ska klippa och trimma olika raser men för att du ska bli en duktig hundfrisör krävs ännu mer praktik.

Hur ofta behöver man klippa en hund?

Generellt så är intervallerna 4-6 veckor för vissa, 8-10 veckor för andra. Går det längre än så riskerar pälsen gå överstyr och många hundar får tovor om det går för lång tid mellan klippningarna. Vilket är väldigt synd då de flesta vill ha en lite längre päls, som är mysigt, och sedan för att tovor gör ont.

Hur vet man att klorna är för långa?

Hur vet man att en hund har för långa klor? Jag skulle säga att klorna är för långa när klorna nuddar marken när hunden står normalt, håll efter klorna så de aldrig når marken.

Vad betyder trimma hund?

Man klipper. Att trimma hunden, eller hundtrimning, betyder att man plockar håren för hand, ett hantverk som inte involverar några maskiner. Vi börjar med att dela in de olika pälsarna: Enkelt hårlag betyder att det endast växer täckhår på hela kroppen, utan någon underull.

Hur trimmar man en valp?

Steg-för-steg guide: Så trimmar du hunden

  1. Bada hunden och se till att pälsen är helt torr.
  2. Sätt på trimmern, och börja med hundens rygg.
  3. Kolla trimmerns temperatur regelbundet: om den hettar upp sig kan du riskera att bränna hunden.
  4. Uppmuntra hunden att stå på bakbenen, med framtassarna lutade mot dig eller på en stol.

Om utbildningen Utbildningen är en distansutbildning med ca en träff per månad på skolan. Hemarbetet består bland annat av att klippa/trimma hundar. Sker genom praktisk visning av hur du klipper/trimmar hundar, lärarledd praktik på skolan, föreläsningar samt minst 40 praktikhundar på hemmaplan mellan de olika blocken.

Share this post