Allmänning

Hur lang tid tar de att fa ut livforsakring betalas?

Hur lång tid tar de att få ut livförsäkring betalas?

Du betalar löpande en premie för ett visst försäkringsbelopp, som du väljer själv. När du dör betalas det ut ett engångsbelopp till dem du skrivit in som förmånstagare, förutsatt att försäkringen fortfarande gäller. De flesta livförsäkringar slutar att gälla mellan 65 och 85 års ålder; det står i villkoren.

En livförsäkring är inget sparande, utan ett förutbestämt belopp som betalas ut vid din död. Pengarna betalas ut i en klumpsumma och är skattefria. Om du inte väljer förmånstagare betalas pengarna ut till din partner, dina barn eller andra släktingar. Livförsäkringar har i regel en åldersgräns.

Kan man ha två livförsäkringar?

Du kan ha flera livförsäkringar Till skillnad från sakförsäkringar, exempelvis bil- och hemförsäkring, kan du ha flera livförsäkringar och få ersättning från alla. Du kan alltså teckna flera livförsäkringar, välja olika belopp och vem som ska få pengarna från respektive försäkring.

När betalas livförsäkring ut efter dödsfall?

När du dör betalas det ut ett engångsbelopp till dem du skrivit in som förmånstagare, förutsatt att försäkringen fortfarande gäller. De flesta livförsäkringar slutar att gälla mellan 65 och 85 års ålder; det står i villkoren. Efter det betalas inget från försäkringen längre.

Hur betalas försäkringar ut vid dödsfall?

Pengar som anhöriga har rätt till, men inte vet om! Begravningsförsäkringar, livförsäkringar, försäkringar genom arbetsgivare och fack, olycksfalls- och reseförsäkringar liksom vissa hemförsäkringar betalas ut till förmånstagare (make/maka/registrerad partner, sambo och barn) vid dödsfall.

När kommer återbäring från Folksam?

För de av Folksam Livs försäkringstagare som får återbäring och är autogirokunder startar utbetalningarna den 16:e november, övriga får sin återbäring utbetald med start den 15:e december. Mer information om återbäring inom Folksam Liv finns på här.

Share this post