Allmänning

Hur lang tid tar det att ga upp for Gibraltar?

Hur lång tid tar det att gå upp för Gibraltar?

Efter parkering, solkrämsapplicering och allmänt fix promenerade vi över gränsen och tänk på att inte glömma passet eftersom Gibraltar tillhör Storbritannien. Man går rakt över landningsbanan på flygplatsen och det tog ungefär 20 minuter att gå in till stan där linbanan upp på berget finns.

Hur kommer man till Gibraltar?

Vill du resa till Gibraltar är det enklast att man åker till Costa del sol därefter kan man hyra bil eller ta en buss till Gibraltar. Det gäller att ha med sig passet eftersom det är brittiska koloni. Utöver det är det inga problem att komma in i Gibraltar.

Hur tar man sig till Gibraltar?

Från Stockholm Skavsta flygplats hittar du flygningar till Gibraltar på runt 20 timmar också med Ryanair och easyJet. Om du däremot flyger från Stockholm Arlanda flygplats kan du resa till Gibraltar på 16 timmar med easyJet. Från Malmö tar resan runt 20 timmar och du hittar flygningar med Wizz Air, Vueling och Ryanair.

Är det dyrt i Gibraltar?

Gibraltar är dock otroligt dyrt. Om man tror att man ska komma dit och handlar billigt då har man missförstått det hela. Exempelvis så kostar en vanlig öl runt 70 kronor. Vill du handla en hamburgare på Mc Donalds – ja då får du slänga fram den stora plånboken.

Var ligger Gibralta?

Gibraltar är en brittisk kronkoloni som ligger på Medelhavssidan av Gibraltar sund (se karta). På Gibraltarklippan finns Europas enda vilda apor. Traditionen säger att så länge de finns kvar förblir Gibraltar under brittisk kontroll.

Vad finns i Gibraltar?

De populäraste sevärdheterna i Gibraltar

  1. The Rock of Gibraltar. 7 369. Intressanta platser och landmärken • Geologiska formationer.
  2. St. Michael’s Cave. 3 408.
  3. Apes Den. 1 419.
  4. Upper Rock Nature Reserve. 695.
  5. Gibraltar Cable Car. 2 842.
  6. The Great Siege Tunnels. 1 557.
  7. Mediterranean Steps. 677.
  8. Main Street. 2 869.

Share this post