Allmänning

Hur lange kan man vara i Thailand utan visum?

Hur länge kan man vara i Thailand utan visum?

Resenärer med svenska pass som reser till Thailand för turiständamål och som önskar stanna maximalt 30 dagar samt kan uppvisa en utresebiljett inom dessa 30 dagar behöver inte söka visum inför inresa.

Måste man ha visum till Ryssland?

Visering i passet måste göras i Sverige på ryska ambassaden före avresa då det inte går att anskaffa sig rysk visering på flygplatserna i Moskva. Flyg från Belarus landar alltid på inrikesterminalen i Moskva. För att byta terminal krävs visum. Personer utan giltigt visum till Ryssland kan få böter och inreseförbud.

Kan man resa till Sverige från Ryssland?

Vill du besöka Sverige och är medborgare i ett land utanför EU kan du behöva ansöka om ett visum. Sveriges ambassad i Moskva handlägger ansökningar om visering från medborgare i den Ryska Federationen samt för medborgare i andra länder som är legalt bosatta i den Ryska Federationen.

Kan man få visum till Ryssland?

Om du kommer från Sverige kommer du behöva ett visum för att åka till Ryssland. Personer från länder som har bilaterala överenskommelser med Ryssland behöver dock inte skaffa ett visum. Till exempel kan personer som har ett pass från före detta USSR-stater som Azerbajdzjan, Armenien, Vitryssland, Ukraina etc.

Är Ryssland ett hot mot Sverige?

Ryska myndigheter hotar och trakasserar svenska, och andra utländska bolag, i Ryssland. Det menar både Svensk-ryska handelskammaren och Svenskt näringsliv. – Det sker på alla nivåer, säger Heinz Sjögren, vd för Svensk-ryska handelskammaren, rapporterar Svt.

Hur ansöker man om visum till Ryssland?

Vad behövs för att kunna ansöka om visum till Ryssland?

  1. Giltigt pass. Passet ska vara giltigt minst 6 månader efter din utresa från Ryssland.
  2. Utresedokument.
  3. Giltiga biljetter till och från Ryssland.
  4. Ifylld ansökningsblankett.
  5. En kopia på ditt pass.
  6. Ett passfoto i färg.
  7. Reseförsäkring.
  8. Ev. inbjudningsbrev till Ryssland.

Hur lång tid tar det att få ett visum till Ryssland?

Hur lång tid tar en ansökan om visum? Normal bearbetningstid är 4-20 arbetsdagar och brådskande bearbetning tar 1-3 arbetsdagar från datum för leverans av dokument till Ryska federationens ambassad eller konsulat.

Share this post