Allmänning

Nar ar en bokning bindande?

När är en bokning bindande?

En bokning är bindande så snart den har bekräftats och gästen har fått ett bokningsnummer, detta kan ges muntligt, skriftligt eller digitalt.

Vad gäller vid avbokning?

Där ska normalt stå vad som gäller om du vill avboka din bokning. Om du har bokat på en hotellplattform går du till plattformens webbsida. Där ska det finnas information om vilka villkor som gäller och hur man kontaktar plattformens kundtjänst. Där ska också finnas kontaktuppgifter till ditt hotell.

När måste man ha giltigt skäl till att avboka resa?

Om du måste avboka din resa för att det hänt något allvarligt hemma, som en brand, ett inbrott eller någon annan större egendomsskada, krävs oftast att du kan visa en polisanmälan eller ett intyg från det försäkringsbolag som ersätter skadan. Avbeställningsskyddet gäller inte om du var sjuk redan när du bokade resan.

Har man rätt att avboka en resa?

Du har ingen lagstadgad ångerrätt när du köper en paketresa, däremot kan du alltid avboka. Arrangören har rätt att ta ut en avbeställningsavgift. Vill du hellre omboka resan till ett annat datum så får du läsa bokningsvillkoren och se om det är möjligt.

Hur sent kan man avboka en resa?

Olika flygbolag har olika regler för hur sent du kan avboka. Om du ska avboka nära din avresetid och utanför våra telefontider måste du alltid kontakta flygbolaget direkt. Avboka flyg? Flygbolagens regler tillåter i allmänhet inte återbetalning av avbokade biljetter.

Vad innebär TicketGaranti?

TicketGaranti – vårt avbeställningsskydd Resan kanske krockar med ett bröllop, eller så blir du eller någon i din närhet plötsligt sjuk. Med Ticket Garanti slipper du oroa dig – händer något oförutsett kan du enkelt avboka din resa och få pengar tillbaka.

Vad kostar det att avboka en resa?

Du kan alltså ha rätt att avboka resan utan att arrangören har rätt att ta ut någon avgift, om det vid tidpunkten för avresan finns sådana omständigheter på resmålet som gör det olämpligt att åka. Vad som räknas som en extraordinär omständighet måste alltid bedömas från fall till fall.

Vad gäller för avbeställningsskydd?

En avbeställningsförsäkring kan betala tillbaka din resekostnad om det händer något allvarligt innan du påbörjar resan. Merparten av försäkringarna ersätter vid: Skada på person. om du själv, närstående, ditt resesällskap eller den du ska resa till drabbas av allvarlig sjukdom, olycksfall eller dödsfall.

Vad är ombokningsbar flygbiljett?

Med en ombokningsbar biljett har du möjligheten att ändra din resa innan tågets avgång. Ombokningsvärdet är biljettpriset minus bokningsavgiften och du kan byta in värdet mot en eller flera nya biljetter.

Share this post