Allmänning

Nar blev reklam i radio tillatet?

När blev reklam i radio tillåtet?

Till Sverige så kom reklamradion 1993, det var först då som det blev tillåtet med den kommersiella radion. Den första radiostationen som sände kommersiell radio var radiostationen NRJ, Novelle Radio Jeunesse, som är franska och betyder Nya ungdomsradion.

När började man med reklam?

Det har funnits reklam i Sverige ända sedan sent 1700-tal och den första annonsbyrån öppnades år 1877 av en kvinna vid namn Sofia Gumaelius, dotter till Otto Gumaelius, grundare av tidningen Nerikes Allehanda. I slutet av 1800-talet börjar reklamen bestå av affischer, inte sällan skapade av kända konstnärer.

Vilka produkter marknadsförs genom TV-reklam?

De varor som gör TV reklam försöker skilja ut de ifrån liknande varor, dvs övertyga folk om just de tvättmedlet är bäst eller just den läsken är godast, allt för att kunna ta ut ett så högt pris som möjligt.

Finns det något jag kan göra för att slippa reklam i TV?

Playmute är tv-dongeln som ska hjälpa tittare att slippa utsättas för reklam. Playmute som just nu har en insamling ute på Kickstarter är ett androidbaserat HDMI-dongel att koppla in i tv:n. Det låter användaren byta kanal och slå på till exempel ett Youtube-klipp eller en Netflix-serie under reklamen.

När började reklam i Sverige?

Reklamavbrott i Sverige. I Sverige har reklamfilmer visats på biografer sedan 1910-talet, men bara innan filmen börjar. I september 1956 inledde Sveriges Television regelrätta sändningar och svenska politiker hade då tagit beslutet att de statliga monpolsändningarna skulle vara reklamfri.

Hur såg reklam ut förr i tiden?

Andra sätt att marknadsföra sig på var att använda symboler för att upplysa om sin verksamhet. En skomakare kunde till exempel ha en skylt föreställande en sko utanför sin verkstad. Själva varorna användes som skyltning, sak. realskyltning, hantverkaren hängde helt enkelt ut sin produkt på väggen när den var färdig.

När startade NRJ?

Radiostationen startades av Jean-Paul Baudecroux, och inledde sina sändningar i Paris år 1981. Stationen döptes till Nouvelle Radio Jeunesse vilket ungefär betyder Nya ungdomsradion. Två år efter starten var stationen Frankrikes största FM-radiostation. År 1993 inledde man sändningar i Sverige, NRJ (Sverige).

Vem äger NRJ radio?

I januari 2013, löper kontraktet med MTG och NRJ ut. Då har NRJ valt att istället samarbeta med SBS Radio. Så de 20 radiokanaler NRJ äger idag, kommer att ersättas med ”nya” NRJ, Rockklassiker samt Mix Megapol. Som en motoffensiv till NRJ tar MTG Radio återigen upp Power Hit Radio.

Hur många lyssnare har NRJ?

NRJ är Europas ledande radiovarumärke med över 28 miljoner lyssnare varje vecka i 12 länder. I Sverige har vi stationen en nationell täckning med ett sändningsuniversum på 7.920.000 personer, ca 95% av Sveriges befolkning.

Vilka äger Rix FM?

MTG Radio ingår i Modern Times Group (MTG). MTG är störst på kommersiell radio (reklamradio) i norra Europa. I Sverige driver MTG Radio stationerna Rix FM, Bandit Rock, Lugna Favoriter, Power Hit Radio och Skärgårdsradion.

Vem jobbar på NRJ?

Lotta Möller och Basse Widman, kända för lyssnarna som ”Nyhets-Lotta” och ”Producent-Basse”, kommer att leda NRJ:s nya morgonshow. I sommar drar Bauer Media i gång en ny nationell morgonshow på NRJ under ledning av Lotta Möller och Basse Widman. Det efter att flera tunga profiler lämnat.

Share this post