Allmänning

Nar blir ljumsken infekterad av svamp?

När blir ljumsken infekterad av svamp?

Det är lätt att se när huden i ljumsken blir infekterad av svamp – det kliar och svider och ofta ger svampen ett rödbrunt och fjällande utslag högt upp på insidan av låren och ibland även på pungen. Svampen kan sprida sig långt ner på benen och till skinkorna om den inte behandlas.

Vad är ljumske och lårmuskel?

Ljumske ( latin: ile, inguen) är, i människans anatomi, de två kroppsregioner som definieras av vecken mellan lår och buken ( sulcus inguinalis ). Det är mycket lätt att ”sträcka ljumskarna”, vilket i praktiken betyder att man sträckt en lårmuskel, om man inte är tillräckligt uppvärmd och man bör därför alltid vara noggrann med att ”töja ut

Vad är inklämt ljumskbråck?

Inklämt ljumskbråck är när innehållet i bråcksäcken klämts åt vid försvagningen och inte kan tryckas tillbaka genom bukväggen. Det kan till exempel bero på en svullnad vid försvagningen. Svullnaden kan klämma åt både innehållet i bråcksäcken och dess blodkärl.

Varför kan ont i ljumsken uppstå?

Ont i ljumsken kan uppstå av olika anledningar. Tarmarna kan skapa fenomen som smärta till ljumsken, vid förstoppning eller tarmvred (ondare). Växla mellan att aktivera den högra och den vänstra sätesmuskeln upp till 10-20 gånger innan du långsamt rullar tillbaka till ursprungspositionen.

Vad är orsaken till ont i ljumsken?

Höftleden som orsak till ont i ljumsken Om det inte är muskler som adduktorerna, höftledsböjarna eller quadriceps som strular kan det vara höftleden som skapar problemen. En irritation eller artros i höftleden känns ofta i ljumsken. Det samma gäller för brosk-skador i höftleden.

Vilka muskler förbinder man med ljumsken?

De muskler man ofta förbinder med ljumsken är ”adduktorerna”. Dessa går från den delen av bäckenet som är runt pubisbenet och fäster in längre ned på lårbenets insida eller på underbenets insida. Deras arbetsuppgift är framförallt att hjälpa att stabilisera lårben mot bäcken, och att föra benet inåt (adducera benet).

Vad kan orsaka smärta i ljumskarna?

Utöver ovan nämnda orsaker kan inflammerade slemsäckar och strama muskler från höftböjarna också ge smärta i ljumskarna. Dessa behandlas med sjukgymnastik och ibland med kortison. Stressfraktur i blygdbenet. Slutligen har vi stressfraktur i blygdbenet, som kan ställa till besvär.

Share this post