Allmänning

Vad ar en bilforsakring?

Vad är en bilförsäkring?

En bilförsäkring är en försäkring som kan ge ersättning för personskador och skador på bilen i händelse av en olycka eller liknande. Försäkringen kan bestå av olika delar och försäkringstagaren ska vara den som står som ägare till bilen. Så hjälper vi dig att hitta en bra bilförsäkring För dig som vill jämföra själv:

Hur gör du för att hitta en bra bilförsäkring?

Så hjälper vi dig att hitta en bra bilförsäkring. För dig som vill jämföra själv: 1) Fyll i registreringsnumret på din bil. 2) Fyll i lite uppgifter om dig och din bil. 3) Tryck på knappen och se försäkringsbolagens priser. 4) Välj den försäkring du tycker är bäst och teckna direkt online. 5) Klart!

Vad är bilförsäkring för personbil privatägd?

Bilförsäkring Stor Personbil privatägd 1 500 kr – höjs till 3 000 kr om bilen körts mer än 8 000 mil. Personbil juridisk person 2 000 kr – höjs till 4 000 kr om bilen körts mer än 8 000 mil. Bilförsäkring Personbil privatägd 1 500 kr – höjs till 3 000 kr om bilen körts mer än 8 000 mil.

Vilken bilförsäkring fick Trygg Hansa 2018?

Trygg Hansa fick år 2018 pris av Konsumenternas försäkringsbyrå som den bästa bilförsäkringen med en totalpoäng på 4.6 av 5 och en kundnöjdhet på 71.3 av 100.

Hur ska du ha en trafikförsäkring för din bil?

Alla bilar ska enligt svensk lag ha en trafikförsäkring, men beroende på bilens värde kan det vara bra att ha en halv- eller helförsäkring. Oavsett vad du har för bil måste du minst ha en trafikförsäkring från och med samma dag du köper bilen. Den tidigare ägarens försäkring gäller inte.

Hur kontrollerar du din bil försäkrad?

Enklaste sättet att kontrollera om sin bil är försäkrad är att logga in på Transportstyrelsens Mina sidor. Logga in med din e-legitimation här. Genom Transportstyrelsen får du reda på om bilen är försäkrad och via vilket försäkringsbolag. Är din bil försäkrad kan du även kontrollera senaste betalningarna genom din internetbank.

Hur mycket kostar en bilförsäkring?

Hur mycket kostar en bilförsäkring? Priset på en bilförsäkring är i snitt 4 279 kronor om året, eller 356 kronor i månaden*. Men priset varierar mycket beroende på din ålder, din bil och din bostadsort. Jämför bilförsäkring kostnadsfritt i formuläret ovan för att se vad försäkringsbolagen har att erbjuda just dig.

Hur ska du teckna en trafikförsäkring?

Enligt svensk lag måste varje bil som är i trafik ha minst en trafikförsäkring. Enda undantaget är om bilen är registrerad som avställd i vägtrafikregistret,VTR. En trafikförsäkring ger ersättning för skador du orsakat med bilen men inte skador på din egen bil. För detta behöver du teckna en hel- eller halvförsäkring.

https://www.youtube.com/watch?v=PqXDh72YFsI

I en vanlig bilförsäkring ingår alltid den obligatoriska trafikförsäkringen. Den ersätter alla personskador och sakskador som orsakats med bilen. Om försäkringen ska täcka skador på din bil så behöver du även en halvförsäkring eller helförsäkring. Bilförsäkringar är relativt lika i sitt upplägg.

Hur ska du avsluta din försäkring när du ska sälja bil?

Du behöver inte avsluta din försäkring när du ska sälja bil. Det gör försäkringsbolaget och Transportstyrelsen åt dig. Processen är enkel – när du ska sälja din bil måste du anmäla om ägarbyte till Transportstyrelsen.

Share this post