Allmänning

Vad har man for matta under runt bord?

Vad har man för matta under runt bord?

Lägg till cirka 60 cm matta runt bordet, det brukar räcka. Det passar ofta bra att mattan följer bordets form, så kombinera gärna ett avlångt bord med en rektangulär matta och ett runt bord med en rund eller kvadratisk matta. Har du fyra stolar runt bordet? Satsa på en matta som är runt 160×230 cm.

Hur placerar man gäster på bröllop?

Traditionell bordsplacering Till höger om bruden sitter brudens far och till höger om honom brudgummens mor. Eventuell manlig vigselförättare sitter till höger om brudgummens mor. Till vänster om brudgummen sitter brudens mor och till vänster om henne brudgummens far.

Har du istället ett runt matbord, ska du leta efter en rund matta eller en kvadratisk. Du ska tänka på att både bord och stolar helst ska rymmas på mattan i matrummet. En bra tumregel att utgå från brukar vara att låta mattan sticka ut minst 50 till 60 cm runtom matbordets alla sidor.

När passar en rund matta?

En rund matta borde vara din första tanke om du har en oregelbundet formad yta som behöver utfyllnad. Badrum, hallar och ytor som har flera ingångar är perfekta för runda mattor. En rund matta skapar en flödande känsla eftersom den inte pekar i någon speciell riktning.

Vilken matta ska man ha under köksbordet?

Mattor som placeras under köksbord ska vara så stora att du kan dra ut köksstolarna. Lägg till cirka 50 cm matta runt bordet, det brukar räcka. Fundera på hur och var mattan ska användas. I vardagsrum och sovrum vill vi ofta ha en finare matta som är mjuk att gå på, som exempelvis en ull- eller ryamatta.

Kan en matta vara för stor?

För en normalstor 3-sitssoffa rekommenderar vi en matta som är minst 170×240 cm, men det allra bästa är en något större storlek. Har du t ex en fåtölj till passar den största storleken allra bäst då även den får plats. Detta skapar balans och ger rummet ett mer harmoniskt intryck.

Vad är lugg matta?

Många typer av mattor består av ett övre lager, en så kallad lugg som är fastsatt på ett underlag. Olika typer av matta har olika lång lugg.

Hur stor ska en matta vara under ett köksbord?

Matsal. Om mattan placeras under ditt matbord behöver du tänka på att mattans bredd och längd räcker så att stolen inte hamnar utanför mattan. Tänk att måttet ska vara bordets storlek och lägg till cirka 75 cm på alla sidor. När du drar ut stolarna och sätter dig på dom så ska benen helst stå kvar på mattan.

Share this post