Allmänning

Vad kravs for att jobba som Maklarassistent?

Vad krävs för att jobba som Mäklarassistent?

Kvalificerad Mäklarassistent – En komplett utbildning Juridik – avtals-, fastighets- och familjerätt. Ekonomi – beskattning, bankväsendet, bostadsrättsföreningars ekonomi, boendekostnadskalkyl mm.

Måste man ha utbildning för att jobba som Mäklarassistent?

Att utbilda sig till mäklarassistent Generellt sett ställs det inga formella krav på några högre eller specifika förkunskaper, men det är bra med viss erfarenhet av administrativt arbete. I många fall finns det även möjlighet att utbilda sig på plats på kontoret med hjälp av en erfaren mäklare.

Finns det jobb som Mäklarassistent?

Vi har hela tiden kontakt med människor som vill köpa eller sälja bostad, i livets alla skeden. Att vara mäklarassistent hos oss, innebär en spännande och varierad vardag där du är spindeln i nätet för bobutiken och fastighetsmäklarna.

Hur mycket tjänar en Mäklarassistent?

34 000 kronor. Medellönen är ett snitt mellan alla personers lön i yrket, alltså summan av alla löner delat med antalet personer.

Vad behöver man för utbildning för att bli ekonomiassistent?

Säkrast är det med en eftergymnasial utbildning inom företagsekonomi, t ex som civilekonom, eller yrkesutbildning till ekonomiassistent. Men något av de viktigaste som ekonomiassistent är datorkunskaper. Här du gärna får vara kunnig i affärssystem och program för löneutbetalningar och bokföring.

Hur mycket lön får en ekonomiassistent?

Marknadslön för Ekonomiassistent Marknadslönen för en ekonomiassistent ligger 2022 mellan 30 000 och 37 000 kronor per månad.

Vad ska en ekonomiassistent kunna?

Som ekonomiassistent sköter du enklare bokföring, frågor kring beskattning, hantering av fakturor och en hel del administrativa uppgifter. Dina arbetsuppgifter kan variera mycket beroende på var du jobbar och du kan vara allt från ekonomichefens främsta stöd i arbetsprocessen till att ha hand om dina egna projekt.

Share this post