Allmänning

Vem ager Freja eID?

Vem äger Freja eID?

Freja eID ägs av svenska IT-företaget Freja eID Group AB (publ).

Vart funkar Freja eID?

Följande ställen tar emot Frejas digitala ID-kort i butik: PostNord, ATG, Kronans Apotek, Apoteksgruppen. Visa ditt digitala ID-kort i Freja för att legitimera dig. Läs mer om denna funktion.

Hur många använder Freja eID?

Freja har även ett kostnadstak på 1 kr per användare och månad, vilket inte BankID har. Sett ur ett sådant kostnadsperspektiv borde det vara en icke-fråga för kunderna att välja Freja eID framför BankID. Men BankID leder stort, med över 600 kopplade tjänster och 7,8 miljoner användare av tjänsten.

Kan man lita på Freja eID?

SÄKER TEKNIK OCH STRIKTA REGLER. Tekniken bakom Freja eID är baserad på etablerade kryptografiska algoritmer och en lång rad säkerhetsfunktioner som garanterar högsta möjliga tillit.

Kan man legitimera sig med Freja eID?

Freja eID är den enda mobila e-legitimationen som är godkänd för det statliga kvalitetsmärket Svensk e-legitimation, av DIGG – Myndigheten för digital förvaltning.

Kan man använda Freja eID i butiker?

Freja eID fungerar som vilken fysisk legitimation som helst, exempelvis ett körkort, och kan användas i butik. När användaren öppnar ID-skärmen i mobilen visas personnummer och foto (som kan läsas av manuellt) och det finns också en QR-kod att scanna av.

Hur säkert är Freja eID?

Freja eID Plus är godkänd av DIGG – Myndigheten för digital förvaltning eftersom den uppfyller deras säkerhetskriterier. Det är därför du kan komma åt statliga tjänster med Freja eID Plus. Ett fysiskt möte är ett av dessa säkerhetskriterier.

Vem äger Freja eID? Freja eID ägs av svenska IT-företaget Freja eID Group AB (publ). Freja eID Group har fokuserat på IT-säkerhetslösningar sedan 2002 och är listat på Nasdaq First North Premier Growth Market.

Kan man använda Freja ID på krogen?

Freja eID fungerar som vilken fysisk legitimation som helst, exempelvis ett körkort, och kan användas i butik.

Är Freja eID statligt?

Freja eID är en statligt godkänd e-legitimation som du kan använda för att logga in på offentliga och privata tjänster, bekräfta köp och göra e-underskrifter med. Med Freja eID kan du också kommunicera med dina kunder på ett säkert sätt. Utvecklingen av digitala produkter och tjänster sker i allt snabbare takt.

Vad kostar BankID företag?

Vad du får betala för BankID-tjänsten beror på hur du väljer att implementera den, hur många inloggningar och signeringar samt vilka övriga tjänster du har hos oss….Grundprislista:

Grundprislista:
Avgift för tjänsten: 500 kronor per månad
Pris per identifiering: 0,40 kronor
Pris per signering: 1,10 kronor

Share this post