Blogga

Ar spelutveckling ett bra jobb?

Är spelutveckling ett bra jobb?

Det största problemet i branschen är fortsatt bristen på kompetent personal. Förra året hade man 1 512 anställda. Eftersom inget tyder på att framgångarna kommer att bromsas måste man bli betydligt fler. 37 program inom spelutveckling och 1 618 antagna förra året på högskolor och YH-utbildningar.

Hur är det att vara spelutvecklare?

Som spelutvecklare arbetar man på företag som utvecklar dataspel. Du är då den som gör så att en idé blir till ett riktigt spel. I ditt jobb är du den som skapar spelet från grunden och ser till att det håller högsta möjliga kvalitet. Arbetet med dataspelsutveckling kan man dela in i tre olika delar.

Vad ska man läsa om man vill bli spelutvecklare?

TEDES

Gymnasiegemensamma 1100 Poäng
Matematik 3c 100
Religionskunskap 1 50
Samhällskunskap 1b 100
Svenska 1 (alt. svenska som andraspråk) 100

Hur mycket tjänar Spelprogrammerare?

Hur mycket tjänar en spelutvecklare? Medellönen för en spelutvecklare ligger på 43800 kr. I tabellen nedan kan du se löneutvecklingen de senaste åren.

Är det lätt att få jobb som spelutvecklare?

Framtidsutsikter. Enligt Dataspelsbranschen, som är en branschorganisation för dataspelsföretagen, är svensk dataspelsexport kraftigt växande. Detta innebär att det under de närmaste åren kommer att finnas ett stort behov av personal inom yrket. Inom data/IT-sektorn efterfrågas främst utbildade med en längre utbildning …

Hur mycket tjänar en spelutvecklare i Sverige?

Marknadslönen 2022 för utvecklare inom spel och digitala media ligger mellan 36 000 och 60 000 kronor per månad. Utvecklar och programmerar spel och andra interaktiva medier som innefattar grafik och digitala animationer.

Vad tjänar en programmerare i Stockholm?

Lönestatistik för programmerare, data i olika regioner i Sverige

Region Medellön 2020
Sverige 46500
Stockholm 50100
Östra Mellansverige 42800
Småland med öarna 43000

Hur mycket får en Spelprogrammerare?

Hur många programmerare finns det?

1.000.000 programmerare enligt prognos från EU-kommissionen.

Share this post