Blogga

Hur mycket doft i doftljus?

Hur mycket doft i doftljus?

När vaxet smält blandar du o doftolja, här varierar det mycket hur koncentrerat det är. Allt ifrån några droppar till ett par matskedar, testa och känn hur mycket det doftar. 6. Fyll burkarna försiktigt med vaxet och låt stelna 3-4 timmar.

Hur mycket vax till ett ljus?

Väg upp det vax du behöver i en mindre skål eller kanna. En plåtburk rymmer cirka 90 gram ljusvax (till kanten). Du kan göra alla ljus samtidigt eller bara några.

Hur mycket doftolja i doftljus?

Hur mycket doftolja går det åt? Vanligast är runt 6-8 % men kan variera åt båda hållen. Jag rekommenderar att prova med 6% för att sedan justera vid behov. En del doftoljor passar sämre och andra bättre, man måste prova sig fram.

Kan man göra doftljus med parfym?

Använd en tång för att plocka bort alla gamla vekar i det smälta stearinet. När alla ljusstumpar har smält; ta ur glasburken ur vattenbadet och låt den svalna lite innan du rör ner några droppar parfym/essentiell olja. Häller du i parfymen för snabbt kan den dunsta. Rör om.

Hur säljer man ljus?

SÄLJ LJUS. Beställ hem ljus om ni önskar ha med er dem direkt. Annars sälj genom att ta upp beställningar, dela er webbshop, ta med säljkatalogen och knacka dörr eller sälj på arbetsplatser. Många väljer att kombinera de olika sätten för att maxa försäljningsmöjligheterna!

Får man sälja doftljus?

Både vanliga ljus och doftljus omfattas av flera kemikalieregler. Det gäller främst vissa regler för kemiska produkter men kan också handla om regler för varor. Det är du som säljer ljusen som är ansvarig för att ljusen uppfyller reglerna.

Kan man ha eterisk olja i ljus?

Vissa av de naturliga oljorna brinner inte så bra i ljus men normalt brukar vi rekommendera 6-8% doftolja, av ljusets totalvikt (6-8 g doft i 100 grams ljus). För ljustillverkning passar det ofta bättre att använda de konstgjorda doftoljorna som du hittar här.

Vad behöver man för att göra doftljus?

Med detta skapar du ditt eget doftljus:

  • Sojavaxflingor, rapsvax, vaxflingor eller stearin.
  • Vekar – till ljus i glas eller burk går det bra med vaxad veke på fot.
  • En oöm kastrull.
  • En värmetålig behållare att smälta vaxet i, t.
  • Ytterligare en behållare, gärna en mindre glasburk, att gjuta ljuset i.

Share this post