Blogga

Hur mycket tjanar Jordgubbsplockare?

Hur mycket tjänar Jordgubbsplockare?

24 200 kronor Medellönen är ett snitt mellan alla personers lön i yrket, alltså summan av alla löner delat med antalet personer. Till skillnad mot till exempel medianlön som är den lön som ligger i mitten av spannet.

Vad tjänar man som bärplockare?

I snitt blir arbetarens inkomst 17 000 kronor för en säsong. En orsak till att lönen trycks ner är att många arbetare bara får betalt utifrån hur många kilo bär de plockar och inte den avtalsenliga lönen. Det är bedrövligt att bärplockarna inte känner till sina rättigheter och vad det står i kollektivavtalet.

Hur mycket kan man tjänar på att sälja jordgubbar?

– Men vi jobbar varje sommar med att besöka ungdomarna och berätta om facket och rättigheter och skyldigheter och vad kollektivavtal är, säger Jaana Pålsson. Enligt kollektivavtalet ska de två 17-åringarna tjäna minst 74 kronor i timmen.

Hur många liter jordgubbar plockar man på en timme?

– Då måste man plocka fyrtio-femtio liter i timmen. Det är nästan en liter i minuten. I åtta timmar om dagen.

Hur mycket tjänar en thailändsk bärplockare?

En anställd thailändsk plockare är garanterad en lön på 19 300 kronor i månaden, från den dras kostnaderna för mat och logi. Dessa avgifter varierar från cirka 160 till 190 kronor om dagen. Vidare tar bemanningsföretagen betalt för flygbiljetterna och visum, från 10 000 kronor och uppåt.

Hur snabbt plockar man jordgubbar?

Under toppdagarna, vilket är 2-3 dagar per säsong, tar det 10 min per hink men säsongssnittet är ca 30-40 min per hink. Lägg sedan till kassan, kläder och vandring till och från fält så blir det ca 1 timme. Att plocka jordgubbar kan också vara en heldagsutflykt med frisk luft och mat under öppen himmel.

Hur många liter jordgubbar per hektar?

Plasten på tunnlarna räknar vi med ska bytas vart 4:e år och på växthuset vart 6:e. I övrigt skrivs anläggningen av på 12 år. Med dessa förutsättningar blir årskostnaden för anläggningen knappt 21 000 kr. Ovanstående beräkning gäller vid en skörd på 200 g/planta vilket motsvarar 28800 l/ha.

Hur mycket plockar en bärplockare?

Hur mycket blåbär eller lingon orkar man plocka varje dag? En normal dag ett ganska genomsnittligt bärår så ska en rutinerad bärplockare kunna skrapa ihop bortåt 100 kio om dagen, menar Catarina Lundberg. Utan problem 40 kilo om dagen, säger Dennis Westerlund.

Hur mycket bär plockar en bärplockare?

De utländska bärplockarna plockar 90 procent av bären Och finländarna skulle inte ha haft blåbär och lingon i frysdisken under året. En thailändsk bärplockare plockar i genomsnitt 100 kilo bär per dag.

24 200 kronor. Medellönen är ett snitt mellan alla personers lön i yrket, alltså summan av alla löner delat med antalet personer. Till skillnad mot till exempel medianlön som är den lön som ligger i mitten av spannet.

Får man plocka svamp och sälja?

Det är tillåtet att sälja små mängder svamp och bär direkt till konsument utan några särskilda krav, förutom att det är säljaren som ansvarar för att råvarorna är säkra.

Share this post