Blogga

Hur vet jag om ett foretagsnamn ar ledigt?

Hur vet jag om ett företagsnamn är ledigt?

Du kan beställa en förhandsgranskning av Bolagsverket av ett eller flera företagsnamn för att kontrollera om det företagsnamn du har tänkt dig är ledigt eller om det redan finns registreringar som kan komma att bedömas som hinder mot ditt förslag. Det kostar 1 400 kronor (momsfritt) per namnförslag.

Vilka företagsnamn är lediga?

Sök om ett företagsnamn är ledigt För att söka efter registrerade företagsnamn går du in på den myndighetsgemensamma webbplatsen Verksamt. Välj e-tjänsten ”Hjälp att välja företagsnamn” och klicka på den tredje fliken med titeln ”Sök företagsnamn”. Sökningen är gratis och du får ett svar direkt.

När väljer man företagsnamn?

I din ansökan om att starta bolag ger du flera namnförslag och Bolagsverket registrerar sedan det första namnet som kan godkännas. För att ditt företagsnamn ska gå igenom granskningen får inte vara för likt namn på andra företag, föreningar eller varumärken.

Hur långt företagsnamn får man ha?

Ditt företagsnamn får inte bara beskriva den verksamhet som du håller på med, till exempel Cykelverkstad AB . Du måste i så fall kombinera företagsnamnet med ytterligare ord, som exempelvis ditt namn eller en ort, till exempel Kalles cykelverkstad AB eller Cykelverkstaden i Svenljunga AB .

Hur kommer jag på ett bra namn?

Här är några saker som kommer att vägleda dig:

 1. Ett företagsnamn bör vara lätt att komma ihåg. Det bör vara kort.
 2. Sticka ut från mängden.
 3. Namnet bör säga något om ditt företag, dina produkter och tjänster.
 4. Det ska vara tidlöst.
 5. Ett bra namn ska vara ett reklamverktyg i sig.
 6. Det bör finnas ett tillgängligt domännamn.

Hur kommer jag på ett bra namn till mitt företag?

Hur kommer man på ett företags namn?

I den här artikeln får du arton tips på hur du kommer på ett bra företagsnamn.

 1. Använd akronymer.
 2. Bilda teleskopord.
 3. Hämta inspiration ur mytologin och litteraturen.
 4. Använd utländska ord.
 5. Använd ditt eget namn.
 6. Ta en titt på en karta.
 7. Kombinera olika saker.
 8. Samarbeta med ett annat företag.

Får man ha samma företagsnamn?

Inget annat aktiebolag i Sverige får ha exakt samma företagsnamn om de har samma verksamhet. Läs mer om företagsnamn och verksamhet för aktiebolag .

Är ett företags bokföring offentlig?

I stort sett alla uppgifter som skickas in och registreras i Bolagsverkets register är offentliga. Det betyder att vem som helst har rätt att ta del av dem.

När är årsredovisningen offentlig?

En kopia av den färdiga årsredovisningen ska skickas till Bolagsverket när den godkänts på årsstämman i bolaget. Den insända årsredovisningen blir en offentlig handling hos Bolagsverket, som vem som helst kan begära ut för att läsa.

Share this post