Blogga

Kan man fa glugg av tandstallning?

Kan man få glugg av tandställning?

Innan tandställningen hade jag ingen glugg och tyvärr så har den medfört väldigt mycket problem med självförtroendet. Gluggen är inte speciellt stor, kanske bara nån mm så läst att man kan åtgärda det med komponsit.

Kan försäkring täcka tandställning?

Tandställning och tandreglering Är du vuxen och bettfelet är tillräckligt stort kan du få ersättning från tandvårdsförsäkringen för delar av kostnaden. Då betalar du bara patientens del av behandlingskostnaden. Båda instanserna har fasta regler på bettfelets mått för att “kvala in” för ersättningen.

Kan barn och ungdomar få tandreglering och tandställning?

Barn och ungdomar upp till och med 23 år kan få kostnadsfri tandreglering och tandställning om de har en bettavvikelse som gör det svårt att bita och tugga. Det är specialisttandläkaren som bestämmer om tandregleringen är kostnadsfri.

Hur mycket kostar en tandställning och tandställning med keramik?

Ungefärliga priser. En klassisk tandställning och tandställning med keramik kostar ungefär: 16-33 000 kronor för en käke, och mellan 25-40 000 för två käkar. Det är bara i komplicerade fall som priserna når de högsta summorna. Tandreglering med osynlig tandställning på insidan av tänderna är något dyrare.

Hur mycket kostar tandreglering med osynlig tandställning per käke?

Tandreglering med osynlig tandställning på insidan av tänderna är något dyrare. Ungefär 10.000-15.000 kronor mer än en vanlig tandställning per käke.

Vad kostar tandläkar försäkring?

Prislista Frisktandvård

Avgiftsklass Kostnad inklusive ATB* 24-29 och från 65 år Kostnad inklusive ATB* 30-64 år
Pris i kronor per månad Pris i kronor per månad
1 36 61
2 64 89
3 104 129

Share this post