Blogga

Kan man fa gratis bukplastik?

Kan man få gratis bukplastik?

För att erhålla operation i Landstingets regi krävs ett BMI < 25. I vissa fall , efter redan omfattande viktreduktion till exempel efter gastric bypass, gäller BMI < 27. Vid högre BMI gäller i första hand viktreduktion.

Kan man göra gastric bypass 2 gånger?

I sällsynta fall kan det till att man behöver göra ytterligare ingrepp. Läckage – Efter gastric bypass kan läckage i skarven mellan magsäck och tarm.

Vad krävs för att få bukplastik?

Kriterier för kirurgi Du ska vara rökfri i minst 6 veckor före operationen samt ha ett BMI (Body Mass Index) som är lika med eller understiger 30 och ett bukhudsöverskott på minst 3cm. Vid extrem viktnedgång kan högre BMI accepteras. Vi kräver att du har legat viktstabil i minst 6 månader.

Kan man göra en gastric bypass efter en Sleeve?

Vi är specialister på Gastric bypass och andra typer av magsäcksoperationer, som Gastric sleeve och Gastric balloon. Om du vill göra en Gastric bypass-operation för viktnedgång finns vi här genom hela processen. På GHP Kirurgkliniken har vi mångårig erfarenhet av överviktsoperationer som Gastric bypass.

Hur mycket kostar en bukplastik?

Vad kostar bukplastik? – Pris från 60 000 kr.

Kan landstinget betala bukplastik?

Många landsting har dock hårdare kriterier för att erbjuda bukplastik än vad de nationella riktlinjerna rekommenderar. Eftersom operationsindikationen är relativ och inte relaterar till livshotande symtom, bör individer som ej är i optimalt kroppsligt tillstånd (kardiovaskulär sjukdom eller BMI >35) inte opereras.

Är bukplastik farligt?

Du kan drabbas av komplikationer och skador, och du kan även avlida, även om risken är mycket liten. Resultatet efter en bukplastik kan bli asymmetriskt. Faktorer som kan bidra till detta är ojämn fettfördelning, hudkvalitet och muskelspänning. Man kan drabbas av sårglipor eller att operationssåren spricker upp.

Hur ont har man efter en bukplastik?

Man kan ha ont de allra första dagarna efter operationen, och alla får recept på smärtstillande tabletter inför hemgång. Smärtan efteråt är större om man har kombinerat bukplastiken med att ha sytt ihop bukmusklerna. Det är bra för alla att försöka undvika tunga lyft den första tiden efter operationen.

När kan man gå rakt efter bukplastik?

5. Hur lång är konvalescensen efter en bukplastik – när kan man t ex gå tillbaka och jobba igen? Ungefär 3-4 veckor får man räkna med innan man är tillbaka i god form igen.

Vem är bäst i Sverige på bukplastik?

Nordiska Kliniken är en av Sveriges ledande och mest innovativa kliniker för plastikkirurgi, estetiska behandlingar och medicinsk hudvård. Vi erbjuder ett stort och heltäckande utbud av estetiska behandlingar för både hud, kropp, hår och ansikte.

Hur länge har man korsett efter bukplastik?

Bandage och gördel efter bukplastik behåller du på under läkningstiden på ca två veckor och du får tydliga instruktioner innan du går hem. Gördel ska användas under hela dygnet i ca 6–8 veckor.

Vilken klinik är bäst på bukplastik?

Via Nordiska Kliniken kan du få hjälp med bukplastik i Stockholm. Boka konsultation hos en av våra specialister för att hitta den behandling som passar dig bäst. Vi har erfarenhet av liten bukplastik såväl som stor bukplastik.

Share this post