Blogga

Kan man forsorja sig pa damfotboll?

Kan man försörja sig på damfotboll?

Enligt det internationella fotbollsförbundet FIFA:s senaste rankning över de bästa herr- och damlandslagen i världen hamnar det svenska damlandslaget på en nionde plats, medan herrlandslaget ligger på fjortonde plats. Men damernas bättre prestationer återspelar sig inte i lönerna.

Hur mycket tjänar ett kvinnligt fotbollsproffs?

Bland annat ligger Carlo Lloyd på 3,5 per år Heather Mitts på 1,5 miljoner. Svenskbekantingen Marta är den sydamerikanska fotbollsspelaren på damsidan som tjänar bäst. Det då hon har en årslön på cirka 3,3 miljoner kronor.

Vad tjänar kvinnliga fotbollsproffs i Sverige?

Bakom Seger följer Elin Rubensson, Kopparberg/Göteborg 1 034 638 kronor och Stina Blackstenius, samma klubb, 923 146 kronor. På topp fem ytterligare två spelare från Rosengård, Zecira Musovic 764 187 kronor och Anna Anvegård 763 313 kronor.

Hur får fotbollsspelare betalt?

Det handlar ofta om summor på nära en halv miljard per år bara i lön. Lägger man därefter till sponsorpengar och andra reklamintäkter är det ganska lätt att komma upp i en miljard per år.

Får man lön för att spela i landslaget?

Landslagsavtalet sträcker sig från den 1 september 2021 till den 31 december 2024. Spelare vid landslagssamling eller turnering får 6 000 kronor. 4 000 kronor tilldelas spelare som är med vid en seger i en tävlingslandskamp under Internationella fotbollsförbundets fönster för landslagsspel, så kallat Fifadatum.

Vad tjänar svenska fotbollsproffs?

Allsvenskans bäst betalda spelare 2022

  • Bäst betald i Allsvenskans: Issam Jebali lön i Elfsborg – 1,5 miljoner kronor.
  • Allsvenskans bäst betalda spelare: Jörgen Horn lön i Elfsborg – 1,5 miljoner kronor.
  • Allsvenskans bäst betalda spelare: Johan Wiland lön i Hammarby – 1,3 miljoner kronor.

Hur mycket tjänar en professionell fotbollsspelare?

55 200 kronor. Medellönen är ett snitt mellan alla personers lön i yrket, alltså summan av alla löner delat med antalet personer. Till skillnad mot till exempel medianlön som är den lön som ligger i mitten av spannet.

Vad tjänar en damspelare i fotboll?

Nilla Fischer – $65,000 I början av december 2021 vann hon Diamantbollen som Sveriges bästa damfotbollsspelare. Med en årslön på 65.000 dollar hittar vi henne på plats nummer sju. Sen 2014 spelar Fischer i den tyska ligan är hon representerar Wolfsburg.

Får man betalt för att spela i landslaget?

Spelare vid landslagssamling eller turnering får 6 000 kronor. 4 000 kronor tilldelas spelare som är med vid en seger i en tävlingslandskamp under Internationella fotbollsförbundets fönster för landslagsspel, så kallat Fifadatum. För en seger på bortaplan vid Fifadatum är summan 8 000 kronor.

Vem får mest lön i fotboll?

Ronaldo kommer under säsongen att tjäna 125 miljoner dollar, cirka 1,08 miljarder kronor i total inkomst, det vill säga både lönen från klubben, bonusar och sponsorkontrakt. Tvåa på listan är Lionel Messi och trea är Neymar.

Vem tjänar mest i Sveriges landslag?

Zlatan tjänar mest i svenska landslaget

Plats Månadslön(ca) Position
1. Cristiano Ronaldo 46 miljoner kr Anfallare
2. Antoine Griezmann 29 miljoner kr Anfallare
3. Gareth Bale 25 miljoner kr Anfallare/Högerytter
4. Eden Hazard 25 miljoner kr Anfallare/Yttermittfältare

Hur mycket tjänar en fotbollsspelare?

1. Marta Vieira – $500,000. Sist men absolut inte minst har vi brasse-svenskan Marta som är världens bäst betalda kvinnliga fotbollsspelare. Marta tjänar totalt 500.000 dollar på att spela sin fotboll i USA.

Hur många män och kvinnor spelar fotboll?

En miljon fotbollsspelare Om man räknar in både tjejer och killar så är det 1 miljon fotbollsspelare i Sverige. Dock anses det vara 600 000 spelare som är aktiva i cirka 3 400 lag. Många av dessa är medlem i en fotbollsakademi.

Hur många tjejer spelar fotboll i världen?

Av världens totalt drygt 120 miljoner registrerade fotbollsspelare är drygt 10 miljoner kvinnor. En stor del av dem finns i USA, där det också finns en proffsliga, WPS, som 2009 ersatte insomnade WUSA. Damfotboll spelas med samma boll- och planmått som herrfotboll.

Hur många tjejer spelar fotboll i Sverige?

126 000 kvinnor spelar fotboll. Det är 48 000 fler utövare än den näststörsta träningsformen aerobics. I Sverige spelar 314 000 män fotboll och det är 188 000 fler än den näst vanligaste idrotten innebandy.

Share this post