Blogga

Kan massage vara daligt?

Kan massage vara dåligt?

Effekter av massagen är individuella. Du kan bli frusen, trött, yr och omtumlad direkt efter massagen men besvären brukar inte vara långvariga. Du kan även få en energikick och känna dig pigg, gladare och med avspänd. Om du är ovan att få massage kan det ta 2-3 tillfällen innan kroppen tar emot behandlingen fullt ut.

När ska man inte ha massage?

Vänta med massage om du är förkyld för din kropps skull eftersom massage ökar blodcirkulationen och sätter igång hela systemet. Massage är som ett träningspass för kroppen. Om du inte skulle få för dig att träna eller hålla igång som vanligt ska du inte heller gå på massage.

Hur påverkas kroppen av massage?

Blodcirkulationen ökar och musklernas spänning minskar. Kroppens eget smärtstillande hormon endorfin frisätts av massage. Man har även sett en ökad halt av lugn- och ro-hormonet oxytocin som en följd av massagebehandling. Massage har alltså flera positiva effekter.

Varför ska man inte massera när man är sjuk?

Du ska dock INTE ta massage om du har ont i halsen eller är förkyld. Då kan nämligen bakterier eller virus lättare spridas runt i kroppen eftersom att man får ett ökat flöde just på lymfcirkulationen. Då kan förkylningen bli värre om man har otur och den kan bli mer långdragen.

Hur ofta kan man göra massage?

Hur ofta ska jag gå på massage? De flesta kommer till oss när de fått ont eller känner sig spända i sina muskler. Vi rekommenderar massage regelbundet även när du inte har ”problem” för att undvika att det kommer, alltså i förebyggande syfte med 3-4 veckors mellanrum.

Är massage hälsosamt?

Många studier visar att regelbunden massage har hälsofördelar som ökad blodcirkulation samt motverkar stress och ångest. När vi låter kroppen gå ner i varv ger vi den även möjlighet till återhämtning och att läka – med regelbunden massage får du ta del av all nytta och kommer märka hur du börjar må bättre.

När ska man gå på massage?

Vad är Djupmassage?

En djupgående massage innebär som namnet insinuerar att man jobbar på djupet med muskler och bindväv. Denna massage är utmärkt för personer med triggerpunkter, stelhet, tränar mycket, har skador eller helt enkelt gillar när det känns! Mindre olja används för att kunna fokusera på punkter och utföra töjningar.

Vad frigörs i kroppen vid massage?

Vid beröring och massage frigörs ”må-bra-hormonet” oxytocin. Hormonet verkar lugnande och sänker både pulsen och blodtrycket.

Kan man massera för mycket?

Var dock försiktig och massera inte för hårt. En australiensk studie visade att stress hormonet kortisol minskade med 31% efter kort massage samtidigt som må-bra-hormonerna dopamin och serotonin ökade med cirka 30%. Foam-rolling är ett utmärkt sätt att utföra självmassage och komma åt i djupare muskulatur.

Är det nyttigt med massage?

Att unna sig en massage lite då och då för att det är skönt är något som många gör. Men att regelbundet ge sig kropp en massage kan vara bra på flera sätt. Det finns många fördelar med massage och många studier pekar på hälsofördelar som ökad blodcirkulation, motverkad stress och mycket mer.

En del går på massage en gång i månaden-var sjätte vecka för att det är skönt och i förebyggande syfte och i många fall för att få bort värk eller hålla den under kontroll. Medan andra har mer smärta och problem, och då, för att få så bra resultat som möjligt, kommer mer ofta som en till två gånger i veckan.

Share this post