Blogga

Nar behover man visum?

När behöver man visum?

Ditt pass måste vara giltigt minst tre månader efter inresedatum. Visum krävs inte för nordiska medborgare så länge vistelsen understiger 90 dagar. Däremot kräver myndigheterna att du skickar in dina passuppgifter senast två dygn före avresa.

Vilka länder kan man resa utan visum?

Snabbkoll visum för svenska medborgare

Land Visuminformation för svenska medborgare
Kosovo Affärer: Inget visum krävs Turist: Viseringsfritt för en vistelse i upp till 90 dagar per 180 dagar
Kroatien Affärer: Viseringsfritt för en vistelse utan tidsbegränsning. Turist: Viseringsfritt för en vistelse utan tidsbegränsning

Varför ska man ha visum?

Ett visum är ett dokument som utfärdas av ett främmande land och som ger dig tillstånd till inresa och vistelse i det landet. Det är ditt eget ansvar att kontrollera om du behöver visum eller inte för dina resor.

Hur många länder kräver visum?

Visumregler kring vanliga resmål Med ett svenskt pass så har du tillgång att resa till 176 länder utan att behöva visum på förhand. Detta gäller däremot inte alla länder och här listar vi lite vanliga resmål och vad som gäller.

Hur länge kan man stanna i Sverige utan visum?

Du som vill besöka Sverige längre tid än 90 dagar ska ansöka om ett uppehållstillstånd för besök. Om du befinner dig i Sverige och vill förlänga ditt besök så att det sammanlagt blir längre än 90 dagar ska du också ansöka om uppehållstillstånd för besök.

Hur många länder kan svenskar resa till utan visum?

Svenska pass är riktiga dörröppnare för resenärer och gäller för visumfri inresa till 186 länder. Det ger de svenska passen en sjätteplats på den globala tillgänglighetslistan. Listan toppas av Japan. De japanska passen ger tillträde till 191 länder utan att det krävs visum.

Vad händer om man inte har visum?

Vidare kan även en person som uppehåller sig i Sverige efter ett utgånget visum dömas till böter då detta anses vara ett brott (20 kap. 1 § utlänningslagen). Jag skulle rekommendera personen att kontakta Migrationsverket! Hoppas du har fått svar på din fråga!

Är det svårt att få visum till Sverige?

För att kunna få visum till Sverige så måste du uppfylla följande tre krav: Ha ett giltigt pass (som ett minimum måste ditt pass vara giltigt i tre månader efter det att ditt Visum gått ut och ditt pass måste ha varit utfärdat inom de senaste 10 åren). Tillräckligt med pengar för ditt upphälle och din resa hem.

Share this post