Blogga

Vad ar en hudanalys?

Vad är en hudanalys?

Din hud fotograferas och analyseras via en dator och du får en helhetsbild över din huds egentliga tillstånd, både på och under ytan. Bilderna visar sedan dina pigmentfläckar, blodkärl och rynkor som ännu inte har kommit upp till ytan, men det är bara en tidsfråga.

Vad är Skönhetsterapeut?

Hudterapeut är en person som vårdar huden på människor. Detta kan gälla både för besvär och skönhetsbehandlingar. En hudterapeut kan arbeta med ansiktsbehandlingar, manikyr, pedikyr, kroppsbehandlingar, massage, hårborttagning med vax och elektrisk nålepilation, makeup.

Hur blir man Skönhetsterapeut?

Utbildningar till hudterapeut Du kan gå en yrkeshögskoleutbildning till hudterapeut (Yh). Du kan gå en privat yrkesutbildning till hudterapeut (här finns både korta och långa, vissa är godkända av SHR och andra inte). Eller så går du som lärling hos en hudterapeutmästare under tre år.

Hur går en hudanalys till?

Hur går vi till väga? Vår hudanalys är en kombination av vår hudterapeuts erfarenheter och bilder av huden som tas med vår hudscanner Observ 520. Observ 520 tar 5 olika bilder av din hud i olika ljus, som ger oss möjligheten att se även det som gömmer sig under ytan.

Hur vet jag vad jag har för hudtyp?

Det finns fyra hudtyper som är torr hy, fet hy, normal hy och den vanligaste hudtypen som är blandhy. Acnebenägen hy och känslig hy är inte en hudtyp utan ett hudtillstånd din hud kan vara i under perioder i livet.

Vad gör en Hudteraput?

Hudterapeuter lägger makeup, färgar fransar och ögonbryn, plockar ögonbryn och gör permanent ögonfransböjning och öronhåltagning. Förutom att göra behandlingar handlar en stor del om arbetet att hjälpa kunden att hitta rätt produkter för sina behov, ge råd om hudens dagliga skötsel och att sälja hudvårdsprodukter.

Hur mycket tjänar man som hudterapeut?

23 400 kronor. Medellönen är ett snitt mellan alla personers lön i yrket, alltså summan av alla löner delat med antalet personer.

Hur blir man av med milier under ögonen?

En mili förvinner inte av sig själv, men man ska absolut inte klämma eller försöka ta bort dem på egen hand. En mili har nämligen ingen utförsgång, vilket gör att klämmandet är helt onödigt, och till och med kan skada huden.

Share this post