Blogga

Vad ar Ferieprao?

Vad är Ferieprao?

Om du får feriepraktik innebär det att du erbjuds max tre sommarjobbsveckor inom offentlig sektor, olika organisationer eller inom föreningslivet, i max 90 timmar. Syftet med feriepraktiken är att du ska få arbetslivserfarenhet och möjlighet att knyta kontakter på arbetsmarknaden.

När får man besked om feriepraktik?

Du kommer att få besked via e-post om du har fått ett erbjudande om feriepraktik. Beskedet kommer i slutet av april. Du ska därefter själv gå in på Mina sidor och tacka ja till din plats.

Vad tjänar man på Feriepraktik?

Din lön. Timlönen för feriepraktik är 65 kronor på alla arbetsplatser. Undantaget är feriepraktik inom vård- och barnomsorg, där timlönen är 70 kronor.

Hur mycket tjänar man på Feriepraktik Jönköping?

I Jönköpings län får feriearbetare olika lön för samma arbete. En 18-åring i Värnamo får 83 kronor i timmen, medan en i Jönköping får 47 kronor. – Man blir inte rik på feriepraktik, inte rik på pengar men rik på erfarenheter, säger Radmila Dimic som samordnar feriepraktiken i Jönköping.

Hur mycket får man av Feriepraktik?

Din lön. Timlönen för feriepraktik är 65 kronor på alla arbetsplatser. Undantaget är feriepraktik inom vård- och barnomsorg, där timlönen är 70 kronor. Semesterersättning är inkluderad.

Hur mycket tjänar man på sommarjobb inom vården?

Kommunals rekommendationer för löner för kommunalt sommarjobb 2019 var: 16-17 år minst 74 kronor/timme. 18-19 år minst 90 kronor/timme.

Får man betalt för feriepraktik?

Du får lön per arbetad timme och i timlönen ingår semesterersättning.

När får man pengar från sommarjobb?

Löneutbetalning. När du arbetat klart din arbetsperiod skickar arbetsplatsen in en tidrapport för de timmar du jobbat till din feriejobbshandläggare. Lönen betalas i de flesta fall ut inom en månad från det att du slutat arbeta.

När kan man söka Ung i sommar?

Praktisera i sommar! Klicka vidare för att läsa mer om Ung i sommar. Ansökan är öppen mellan den 20 februari till den 20 mars 2022.

Kan man Aktivitetsrapportera i efterhand?

Du kan välja att spara aktivitetsrapporten om du vill fortsätta att fylla i den vid ett senare tillfälle. Om du har sparat din aktivitetsrapport är det viktigt att du kommer ihåg att skicka in den i tid. Om du inte har skickat in aktivitetsrapporten i tid finns det ingen möjlighet att skicka in den i efterhand.

Kan Arbetsförmedlingen se vilka jobb man sökt?

Här är några exempel på vad din aktivitetsrapport kan innehålla: jobb du har sökt, såsom annonserade jobb och jobb som Arbetsförmedlingen har bett dig söka (anvisat) eller tipsat dig om. intresseanmälningar eller cv du lämnat till arbetsgivare. intresseanmälningar/spontanansökningar eller cv du lämnat till arbetsgivare.

Share this post