Blogga

Vad betyder var i fotbollssammanhang?

Vad betyder var i fotbollssammanhang?

VAR (engelska: Video Assistant Referee, ’assisterande videodomare’) är en form av assisterande domare eller domarfunktion inom fotboll. Dess uppdrag är att granska beslut som har tagits av, eller undgått, huvuddomaren med hjälp av videokameror.

Vad räknas som självmål i fotboll?

Självmål är en sportterm i bollsporter, då det egna laget råkar få in bollen/pucken i egen målbur. Målet/poängen går vid självmål till motståndarlaget.

När som helst Wincast?

Konkret innebär wincast att du tippar på 1, X eller 2 i kombination med till exempel första målskytt i matchen, sista målskytt i matchen eller att en spelare gör mål någon gång under matchen. Både alternativet för målskytt och 1, X eller 2 måste vara korrekt för att du ska vinna på ditt spel.

Vad heter Göteborgs fotbollslag?

IFK Göteborg

IFK Göteborg Fotboll
Hemort Göteborg, Sverige
Grundad 4 oktober 1904
Hemmaarena Gamla Ullevi
Meriter

Vad menas med 3-vägs handikapp?

3-vägs Handikapp Handikappspel kan delas upp i 3-vägshandikapp och Asiatiskt handikapp. 3-vägshandikapp skiljer sig på det viset att det finns tre olika utgångar att spela på och i grunden handlar det om att du ger något utav lagen en fördel redan innan matchen har startat.

Vad betyder inlägg i fotboll?

Inlägg : när det anfallande laget sparkar bollen in mot straffområdet, antingen utefter marken eller i luften, och normalt från en position utefter sidlinjen.

IFK Göteborg, lokalt ofta bara IFK (IdrottsFöreningen Kamraterna), även Blåvitt, Änglarna och Kamraterna, är en svensk idrottsförening från Göteborg grundad den 4 oktober 1904, med fotboll som den mest kända idrotten, men på senare tid orientering som den mest framgångsrika.

https://www.youtube.com/watch?v=UuvTKIdPV1U

Vad betyder linjerna i fotboll?

De längre linjerna kallas sidlinje och de kortare kort- eller mållinje. Mitt på planen dras också en mittlinje på vars mitt en mittpunkt markeras. Runt mittpunkten ritas en cirkel med radien 9,15 meter för att säkerställa att motståndarna befinner sig på rätt avstånd vid avspark. Vid varje hörn fastsätts en hörnflagga.

VAR i damfotboll?

VAR – Video Assistant Referee. Huvudansvarig för att granska aktuella incidenter. VAR är alltid utbildad domare, kan vara både domare i karriä- ren och pensionerad domare. AVAR – Assistant Video Assistant Referee.

Share this post