Blogga

Vad kostar en hemforsakring for bostadsratt?

Vad kostar en hemförsäkring för bostadsrätt?

Vad kostar hemförsäkring? Priset på en hemförsäkring är i snitt 2 004 kronor per år, enligt siffror från 2020. Det betyder att en hemförsäkring kostar runt 167 kronor i månaden. Men priset varierar mycket från person till person.

Hur vet jag om jag har Bostadsrättsförsäkring?

I bostadsrättsföreningens stadgar ska det framgå vad som ingår i ditt ansvar för det inre underhållet och vilka delar som föreningen har ansvar för.

Vad är tilläggsförsäkring bostadsrätt?

För att kunna få ersättning för skador på din bostadsrätt, krävs att du tecknar Bostadsrättsförsäkring som tillägg till din hemförsäkring. Tillägget gäller om du får skador på bostadsrätten, till exempel vattenskador, stöld och skadegörelse, brand och explosion.

Vad är en Bostadsrättsförsäkring?

En bostadsrättsförsäkring är ett tillägg till din hemförsäkring som ersätter fast egendom och ytskikt i bostaden, såsom väggar, tak, golv, fläkt- och rörsystem samt köksskåp och handfat. Bor du i en bostadsrätt med egen tomt och garage har du även ansvar för dessa.

Har min förening Bostadsrättsförsäkring?

Föreningen kan teckna en kollektiv bostadsrättsförsäkring Det brukar ligga i föreningens intresse att bostadsrättshavarna har ett sådant skydd. Finansieringen sker ju över årsavgifterna så i slutändan är det ändå bostadsrättshavarna som står för kostnaden.

Vilka omfattas av hemförsäkringen?

Du som är folkbokförd i Sverige, bor i den bostad du vill försäkra och har rättshandlingsförmåga kan teckna hemförsäkring. Med rättshandlingsförmåga menas att du är myndig och ej satt under förvaltarskap eller har god man.

Priset på en hemförsäkring är i snitt 2 004 kronor per år, enligt siffror från 2020. Det betyder att en hemförsäkring kostar runt 167 kronor i månaden. Men priset varierar mycket från person till person.

Share this post