Blogga

Vad kravs for att resa till Aruba?

Vad krävs för att resa till Aruba?

Alla som reser till Aruba måste fylla i ett online immigrationskort och en hälsodeklaration inom 72 timmar före avgång. Länk till information om digitalt immigrationskort. Alla resenärer måste teckna ytterligare försäkringar som täcker covid-relaterade kostnader under sin vistelse på Aruba.

Kan man åka till Aruba?

PCR-test ska vara taget inom 24 timmar före avresa; antigentest 12 timmar innan avresa. OBS! Fram till 3 februari måste intygen vara utskrivna på papper, endast det digitala passet gäller inte. Alla som reser till Aruba måste fylla i ett online immigrationskort och en hälsodeklaration inom 72 timmar före avgång.

Måste man ha pass till Kroatien?

Giltighetstid för pass eller nationellt ID-kort Enligt den kroatiska utlänningslagen ska medborgare från EU/EEAS länder (dvs bl. a. Sverige) ha ett giltigt pass eller nationellt ID-kort för inresa och vistelse i Kroatien. För utresa gäller endast att resehandlingen fortfarande är giltig.

Kan man åka till Kroatien med körkort?

Svenska medborgare kan resa till EU-länder utanför Schengenområdet utan pass om de istället har med sig nationellt ID-kort. Svenskt körkort eller annat ID-kort gäller inte som resehandling – endast nationellt ID-kort gäller. Kontrollera att passets giltighetstid inte har gått ut eller går ut under resans gång!

Kan man åka till Kroatien med ID-kort?

Riksdagen beslutade att svenska medborgare ska kunna resa till EU-länder utanför Schengenområdet utan pass om de istället har med sig nationellt identitetskort. För närvarande gäller det resor till Bulgarien, Cypern, Kroatien, Rumänien, Irland och Storbritannien.

Får folk från Kosovo komma till Sverige?

För utländska medborgare som reser till Sverige från USA, Israel, Kosovo, Libanon, Montenegro eller Nordmakedonien från och med den 6 september, är det bara personer som omfattas av något annat undantag från inreseförbudet som får resa in i Sverige.

I vilket land ligger Aruba?

Aruba tillhör Nederländska Antillerna och ingår i ABC-öarna, det vill säga Aruba, Bonaire och Curacao. Aruba ligger endast 31 km från Venezuela i Sydamerika och är helt utanför orkanbältet. Ön är inte särskilt stor, cirka 10 km bred och 30 km lång, och har drygt 100 000 invånare.

Vad kostar en öl på Aruba?

Aruba är en ganska billig ö att semestra på. En bättre trerätters middag på en bättre restaurang kostar någonstans omkring motsvarande 200 kr, en lunch cirka 80 SEK. En öl kostar strax över tjugo kronor (köper man rätt ställe kostar den inte mer än tio kronor).

Är det dyrt att leva i Aruba?

Aruba är en ganska billig ö att semestra på. En bättre trerätters middag på en bättre restaurang kostar någonstans omkring motsvarande 200 kr, en lunch cirka 80 SEK. En öl kostar strax över tjugo kronor (köper man rätt ställe kostar den inte mer än tio kronor). Kläder är också ganska billigt.

Är det bra på Aruba?

Aruba är sedan länge känd som den enda sanna One happy island, på grund av sin vänliga och glada befolkning. Den som kommer till Aruba för att ha semester kan verkligen slappna av och uppleva lugnet. Ön är också känd som en av de säkraste öarna i Karibien, för både lokalbefolkning och turister.

Share this post